Ивет: Ще видим за Париж 2024!

Ивет Лалова-Колио

Ивет Лалова-Колио заяви, че е изключително радостна и щастлива от петото си участие на Олимпийски игри. Но и ще мисли за Париж 2024.

37-годишната спринтьорка стана рекордьорка по този показател сред българските лекоатлети, след като вчера завърши на 31-во място на 200 метра в Токио с лично постижение за сезона от 23,39 секунди. Ивет остана на 24 стотни от класиране за полуфиналите. След финала българката показа пет пръста, а емоциите надделяха и тя се разплака.

"Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет участия, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно - признава Ивет. - Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможен, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май месец - разтежение на сухожилието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж. Затова много пъти през последните пет години моите цели за тази Олимпиада се изменяха във времето. В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха, видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Оттогава изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова щастие и гордост. Направих рекорд, защото съм първата атлетка, която записва участие на 5 олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам", каза тя.

Другата ни участничка на същата дистанция Инна Ефтимова завърши пета в третата от седемте серии с 23,42 секунди, като се доближи само на стотна от секундата от личното си постижение за сезона от 23,41 секунди, постигнато на 27 юни в Смедерево.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене