Илън Мъск строи автомобилно метро в Лас Вегас

Строителната компания The Boring Company, собственост на Илън Мъск, се договори с властите на американския щат Невада да разработи мрежа от високоскоростни подземни тунели Vegas Loop.

Според проекта строителството предвижда изграждането на 46 километра тръби, по които ще бъдат разположени 51 станции. Ще бъде възможно да се стигне до всяка точка в Лас Вегас с помощта на специални коли на Tesla срещу такса от 6 долара.

Настоящата тунелна система на Boring Company се състои от две еднопосочни тръби, минаващи под конгресния център в Лас Вегас. Пътниците се возят в електрически модули Tesla, управлявани през тунелите от реални шофьори със скорост до 64 км/ч.

С годините проектът на боса на Tesla значително се промени. Милиардерът искаше огромни асансьори да спускат в тунелите колите, а скоростта в автомобилното метро да е 240 км/ч и то с напълно автономни возила-капсули.

Сега проектът на Мъск включва изграждането на обширна мрежа от тунели. На първия етап, до средата на следващата година, експертите планират да построят от пет до десет станции. След това инженерите на Boring Company ще пускат в експлоатация по 20 станции всяка година, които ще свързват ключовите инфраструктурни съоръжения на града.

Според ръководителя на компанията Стив Дейвис, капацитетът на автомобилното метро ще бъде до 57 000 пътници на час. 4 минути ще бъдат необходими например, за да стигнете от конгресния център в Лас Вегас до стадион Allegiant, разположен на 6 километра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене