Най-малкият син на бившия крал на Гърция сключва църковен брак днес в Атина

Гръцкият крал Константин и кралица София са приятели на Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита и често ги канят на яхта край гръцките острови.

Най-малкият син на бившия гръцки крал Константинос II - принц Филипос, ще се ожени на църковна церемония днес в Атина, съобщава електронното издание на в. "Катимерини", цитирано от БТА€

Принц Филипос сключи граждански брак с избраницата си - Нина Флор през декември миналата година в курорта Сейнт Мориц в Швейцария.

Днешната църковна церемония ще се състои в Митрополията на Атина, където през септември 1964 г. са се оженили родителите на Филипос - Константинос II и Ана-Мария.

Церемонията ще се води от архиепископа на Гърция Йеронимос. Заради пандемията на събитието ще присъстват само най-близките роднини и приятели, които не трябва да надвишават 50 души.

На хотел, намиращ се на централния площад на Атина "Синтагма", ще има екран, на който ще бъде излъчвана церемонията. Вчера се се е състоял прием за гостите, пристигнали в Атина от различни места по света.

Първоначално двойката е планирала да направи църковна церемония веднага след сключването на гражданския брак, но заради пандемията се е наложило плановете да се променят. На сключването на гражданския брак единствените свидетели са били бившият крал на Гърция Константинос II и бащата на булката Томас Флор. Майките на младоженците са наблюдавали церемонията през прозорец извън залата. Церемонията се е излъчвала и на живо.

Заради разхлабване на мерките, днес в Атина повече гости ще имат възможност да присъстват на църковната церемония, уточнява "Катимерини".

Тази вечер ще бъде даден сватбен прием, а честванията ще приключат утре с обяд на мястото, където през 2014 г. бившият гръцки крал и съпругата му са отбелязали златната годишнина от сватбата си.

Бащата на булката Томас Флор е швейцарец, основател и директор на компанията Вистаджет (VistaJet), която отдава под наем самолети за частни полети.

Най-малкият син на бившият крал на Гърция е роден през 1986 г. в Лондон. Негова кръстница е принцеса Даяна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене