Калейн изпусна два медала

Боряна Калейн бе почти безгрешна в съчетанията си

Боряна остана четвърта във финалите на обръч и топка

Българката Боряна Калейн бе много близо до два медала по време на световното първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу. За наше съжаление тя остана четвърта както на финала на обръч, така и на топка.

Българката изигра много добре композицията си на първия уред и получи оценка от 25.700 точки, от които 17.200 за трудност и 8.500 за изпълнение. Световна шампионка стана рускинята Дина Аверина с 27.750 точки. Втора се нареди Алина Харнаско (Беларус) с 25.950 точки, а трета е София Рафаели (Италия) с 25.850 точки.

Във финала на топка една след друга излязоха двете представителки на България - Боряна Калейн и Татяна Воложанина. 21-годишната софиянка залитна леко при един от пируетите си и това й коства медала. Композицията й по музика на "Вечеряй, Радо" получи оценка от 26.350. И на топка шампионка стана Дина Аверина с рекордна оценка от 29.125, втора остана сестра й Арина с 27.675, а бронзовото отличие взе Алина Харнаско от Беларус с 27.300. Дебютиралата за България на шампионат на планетата Воложанина завърши седма във финала на топка с 25.350 точки.

Рано днес са квалификациите на бухалки и лента, след които ще станат ясни първите 18, които ще се борят за многобоя и 8-те финалистки на тези два уреда.

Междувременно легендарната гимнастичка Мария Петрова поздрави нашия ансамбъл, който няма да участва на световното заради контузия на Лаура Траатс.

"Това, което сте постигнали, ще остане завинаги в историята. Благодаря ви", написа съпругата на президента на БФС Боби Михайлов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене