Артета тъжен след поражението от "Юнайтед": Сами се бихме на "Олд Трафорд"

Артета е разочарован от поражението на "Арсенал"

"Арсенал" се победи сам в дербито срещу "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд", загубено с 2:3. Мениджърът на "артилеристите" призна това в изказване след срещата, в което коментира и високата класа на съперника.

"Когато получиш три гола на "Олд Трафорд", е много трудно да постигнеш добър резултат - заяви Артета. - Вероятно мнозина биха казали, че заслужавахме повече и аз съм съгласен. Но с толкова грешки неминуемо ще бъдеш наказан. Срещу противник от такава класа не можеш да си позволиш неточности. Сами сме си виновни за резултата."

Артета има основание да бъде недоволен и от отбраната, и от нападателите. Първите два гола на "Юнайтед" дойдоха след лоши действия на защитата. Първо при неточно изчистване, а след това при неразбирателство и загуба на топката. На всичко отгоре капитанът Обамеянг изпусна чист гол, а след него и Сака не беше на нужната висота при удобни ситуации.

"Разочарован съм от начина, по който допуснахме голове, защото имахме и някои много силни периоди - коментира Артета. - След като изравнихме за 2:2, контролирахме напълно нещата, но отново допуснахме гол. При това положение ни трябваха 2 попадения, за да спечелим, които нямаше как да постигнем."

На другия полюс е настроението в "Манчестър Юнайтед" и на голямата звезда на "червените дяволи" Кристиано Роналдо.

Португалецът се разписа два пъти през второто полувреме за успеха на домакините и вече има общо 801 гола. Това е пореден рекорд за легендарното крило. 

Роналдо записа пореден рекорд
Роналдо записа пореден рекорд

115 от попаденията на Роналдо са за националния му отбор, а другите са разпределени по следния начин: "Спортинг Лисабон" - 5, "Манчестър Юнайтед" - 130, "Реал" (Мадрид) - 450, "Ювентус" - 101. Кристиано е реализирал 142 дузпи в кариерата си, а след завръщането си на "Олд Трафорд" има 12 гола в 14 мача като титуляр.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене