Марина Цекова и Кристина Газиева с награди за приноса им в здравеопазването

Марина Цекова

За 12-а поредна награда бяха връчени наградите „Даниела Сеизова – В името на живота“.  Водещата на "Събуди се" по Нова ТВ Марина Цекова получи отличието в категория "Телевизия". А разследващата журналистка  Тина Ивайлова бе наградена за за репортажа й „Как лекарствата без рецепта могат да ни пратят в ареста“ в категорията "Разследваща журналистика". 

Тина Ивайлова
Тина Ивайлова

Голямата награда за цялостен принос в здравната журналистика за защита на правата на пациентите получи журналистката от Би Ти Ви Кристина Газиева. 

В категория "Борец за правата на пациентите"  бяха отличени „Капачки за бъдеще“, а в категорията "Смело сърце" - Ивелина Дачина. Тя е онкоболно момиче, което помага на други да намерят лечение.

Отличието „Даниела Сеизова – В името на живота“ е организирано  от Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум". Наградите са в памет на здравния журналист Даниела Сеизова, заради нейните изключителни заслуги в популяризирането проблемите на онкоболните и на пациентите като цяло. Всяка година се връчват на журналисти, лекари и пациенти за техния принос в сферата на здравеопазването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене