Демет Йоздемир повдига въпроса за мястото на жените със сериал, направен по истински истории

Демет Йоздемир с Ибрахим Челиккол в новия им сериал

Демет Йоздемир май винаги ще си остане онази любима актриса, която партнираше на Джан Яман в “Свободен дух”. Това е и сериалът, с който стана световнопопулярна, и самата тя никога не е отричала колко важен е бил той в професионалния ѝ път. Но след него успя да продължи с интересните роли, а с един от най-новите си сериали показа, че може да изиграе и много сложни психологически персонажи.

Именно такъв е образът ѝ в “Домът, в който си роден, е твоята съдба”, в който сюжетът е за трудна и обременена от миналото любов. Сериалът е направен на основата на бестселъра “Момичето на прозореца” на Гюлсерен Будайъджъоглу. Романът е вдъхновен от истински истории от практиката на известната писателка, която е и дипломиран психиатър. Гюлсерен е завършила Медицинския факултет на Анкарския университет, след това специализира психиатрия в университета “Хаджеттепе”, където остава на работа като преподавател. Тя основава първия частен психиатричен център в Турция през 2005 г., а сред нейните произведения са “Медальонът отвътре”, “Трите цвята на греха” и бестселърът “Върни се към живота”, по който е направен сценарият на сериала “Завинаги”.

“Домът, в който си роден, е твоята съдба” е не само по роман на Гюлсерен Будайъджъоглу, но тя е и сред авторите на сценария. Драмата ще провокира зрителите да потърсят заедно с героите ѝ отговорите на важен въпрос - определя ли домът нашата съдба.

Главната героиня в сериала се казва Зейнеп. Тя е родена в бедно семейство с много малко възможности, но един ден съдбата ѝ се усмихва, когато семейството, за което майка ѝ работи, предлага да я осинови. Родителите на Зейнеп се съгласяват с надеждата, че ще дадат по-добър живот на дъщеря си. В новото си семейство тя учи, заобиколена е от красиви предмети и любов, но винаги има усещането, че не е на мястото си. Бедната и невинна Зейнеп се превръща в умна, образована и красива млада жена, сгодена за мъж от висшата класа на обществото. Тази приказка обаче ще свърши внезапно, когато биологичната ѝ майка се появява с желание да си върне контрола върху живота на дъщеря си.

Ролята на Зейнеп е задълбоченият женски образ, който Демет отдавна иска да изиграе. За героинята си в “Домът, в който си роден, е твоя съдба” актрисата казва: “Харесва ми, че тя е наистина близка с двете си майки. Всички сме привързани към семействата си по един или друг начин, така че това усещане ни е познато в реалния живот”.

Във вените на хубавата актриса тече и българска кръв. Баба ѝ е българска туркиня, която имигрира от страната ни в Турция преди години. “В моята къща винаги е присъствала музика. От страна на майка ми съм с български произход и мелодии от тази страна се чуваха в нашия дом”, разказва самата Демет в свое интервю.

Тя е родена на 26 февруари 1992 г. в Измит. Когато е 7-годишна, родителите ѝ се развеждат и заедно с майка си, сестра си и брат си се мести да живее в Истанбул. От съвсем малка Демет показва артистичния си талант - включва се в училищни постановки, посещава студио по танци. Малко след като се дипломира влиза в студио “Шахика Теканд”, където в продължение на две години изучава актьорско майсторство. Като танцьор и хореограф участва в снимането на няколко музикални клипа, а сама застава пред обектива за рекламни сесии на различни марки.

Дебютът ѝ в сериалите е през 2013-а в “Щe ти издaм eднa тaйнa”. Cлeдвaщaтa гoдинa участва в една поредица заедно с голямата звезда Къванч Татлъту - играят в историческата драма “C Pycия в cъpцeтo”. Ролята ѝ там е малка, именно заради нея я забелязват и големите продуценти, които я канят да изпълни първата си главна роля в “Ягoдoвa любoв”.

Голямата пoпyляpнocт за нея идва cъc “Cвoбoдeн дyx” - cepиaла c yчacтиeтo нa Джaн Ямaн, в който двамата показаха не само колко талантливи актьори са, но и колко добре се разбират помежду си. Това бе причината мнозина да заподозрат, че двамата имат сериозна връзка. В действителност се оказа, че между Джан и Демет наистина е имало такава, но тя е била само в кръга на приятелството.

Сега в новия си сериал Демет си партнира с Ибрахим Челиккол - звездата от “Черно-бяла любов”, и Енгин Йозтюрк, познат от участието му в “Пепел от рози”.

За Челиккол умението да внушиш определени емоции е водещо за актьорската професия. “Героят ми в сериала е честен човек, много цени семейните отношения, уважението и любовта към околните са сред приоритетите в живота му. Бих казал, че историята е много чиста, много емоционална и истинска”, обяснява актьорът.

Създателите на “Домът, в който си роден, е твоята съдба” вкарват в него силни социални послания, като засягат и въпроса за мястото на жените във все още съществуващите патриархални общества, както и за проблема с психологическото и домашно насилие. “Тази история е базирана на реални събития. Книгата има огромен успех и продукцията я пресъздава чудесно. Двамата ни главни герои - Мехди и Зейнеп, предлагат наистина добра интерпретация на тази трудна, но истинска любовна история”, казва продуцентът Онур Гювенатам.

Сериалът върви всяка делнична вечер от 22 ч по “Диема фемили”.

Демет с Джан Яман в “Свободен дух” - сериала, с който се превърнаха в телевизионни любимци.
Демет с Джан Яман в “Свободен дух” - сериала, с който се превърнаха в телевизионни любимци.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене