Любе Спасов: Касай няма да го натискат!

Борислав Михайлов представи Виктор Касай като шеф на съдийската комисия

Унгарецът ще бъде независим и това е добре за съдийството, казва бившият арбитър

"Новият шеф на съдийската комисия Виктор Касай може да свърши добра работа в БФС, защото няма да позволи на нито един футболен бос да му се меси в работата." Това заяви ексклузивно за "България Днес" бившият топрефер Любе Спасов, който има огромен опит както като арбитър на терена, така и като ръководител в спорта.

Назначението на унгареца Касай беше обявено официално вчера от президента на федерацията Борислав Михайлов. Това се приема като заявка за налагането на европейски стил на работа в една от най-тежките комисии.

"Хубавото е, че Касай ще бъде независим - коментира Любе Спасов. - Така ще се спрат опитите за натиск върху съдиите от страна на футболни ръководители. Не е тайна, че някои от тях се опитват да получат привилегии за собствените си клубове. Сега те са наясно, че всяка една такава проява ще бъде докладвана директно в УЕФА. А това няма да бъде в техен интерес. От друга страна, фактът, че шеф на съдийската комисия ще бъде чужденец, показва, че ние самите не сме в състояние да сложим ред в собствената си къща. Което е малко обидно... Но да се надяваме, че Касай ще се справи и ще бъдат положени основи на нещо по-добро по отношение на футболното съдийство в България."

Виктор Касай е свирил мачове на най-високо ниво. Има участие на световно и европейско първенство. Ръководи финала в Шампионската лига между "Манчестър Юнайтед" и "Барселона" през 2011 г., когато получава добра оценка. Не липсват и издънки. В четвъртфинал от Шампионска лига между "Реал" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен) през сезон 2016/17 Касай и неговата бригада зачитат два гола от засада на испанците. И двете попадения са дело на Кристиано Роналдо.

Сега на Касай му предстои да ръководи съдийството в БФС, като той вече има опит в сферата. След края на кариерата си е шеф на съдиите в Русия. Той изпълнява тази длъжност в периода 9 януари 2020 - 13 септември 2021.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене