Волейболните национали са №1 на посрещане и на блок

Мартин Атанасов е най-добрият в цялата лига

България записа седма загуба в Лигата на нациите, ала двама от волейболистите ни са сред най-добрите.

Центърът Светослав Гоцев е лидер по блокади. Националът е направил 20 точки, след като е спрял противников състезател на мрежата. С толкова е и аржентинецът Агустин Лосер, но от повече опити.

Мартин Атанасов е едноличен лидер по посрещане. Младата надежда на българския волейбол има 53 успешни опита. В последните срещи Атанасов е един от най-добрите състезатели на паркета.

На трето място е друг роден талант. Синът на Владо Николов - Александър, 50 пъти е посрещнал успешно сервиса на противника.

В последния двубой от втората седмица на състезанието в София, "лъвовете" на Ники Желязков паднаха с 0:3 от световната сила Бразилия.

България остава на предпоследно място с актив от 6 точки. Зад нас са само Австралия. "Кенгурата" имат 2 точки след победата с 3:2 гейма над родните национали в петък.

Класирането към момента ни остава сред най-добрите. През тази година има 6 отбора, които нямат гарантирано място за следващото издание. Освен България такива тимове са Словения, Австралия, Китай, Канада и Нидерландия. Лигата на нациите ще напусне този, който е най-ниско в крайното класиране.

Мястото на България в Лигата на нациите все още не е сигурно. За да останем на 100% сред най-добрите, националите се нуждаят от поне един успех на последния турнир. "Лъвовете" ще играят в Полша. Момчетата на Ники Желязков ще срещнат европейския шампион Италия, Словения, Нидерландия и Китай.

Легендата Владо Николов изгледа всички срещи от първите редове на "Арена Армеец". Бившият диагонал на националния отбор вярва, че тимът на Ники Желязков може да остане в Лигата и през следващия сезон. Николов похвали публиката, която през цялата седмица подкрепя подмладения ни състав.

"Нашият отбор в момента се бори, за да има възможност да играе срещу най-добрите и да расте като колектив. И задачата му става все по-трудна, защото се нуждае от победи. И точно тогава след поредната загуба, когато въпреки негативния резултат си се борил, тази пълна зала дава надежда, че нещата ще се случат, че все пак се оценява положеният труд. Дано момчетата успеят да запишат ценни победи в последната седмица от турнира. Сигурен съм, че България има място при най-добрите", каза Николов.

Владо Николов изгледа всички срещи от първите редове
Владо Николов изгледа всички срещи от първите редове
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене