45 млн. паунда плаща "Арсенал" за Габриел Жезус

Габриел Жезус е договорен

Мениджърът на "Арсенал" Микел Артета днес има повод да отвори бутилка хубаво вино и да се наслади на първия си наистина голям трансфер на "Емиратс". "Артилеристите" успяха да се преборят с конкуренцията на "Челси" и "Тотнъм" за привличането на нападателя на "Манчестър Сити" Габриел Жезус (25). "Топчиите" ще платят 45 млн. лири за бразилския голаджия, а той вече е уточнил и личните си условия с клуба. Договорът на Жезус с лондончани е до 2027 г. Артета познава отлично качествата на нападателя, защото преди да поеме "Арсенал", беше помощник-треньор на Хосеп Гуардиола в "Манчестър Сити". Според медиите на Острова именно добрите отношения между мениджъра на "артилеристите" и футболиста са основната причина Жезус да избере предложението на клуба от северен Лондон пред офертите на отбори, които играят в Шампионската лига.

"Арсенал" отстъпи на "Тотнъм" в битката за четвъртото място във Висшата лига, което е последното даващо право на участие в най-елитния европейски клубен турнир. Надеждите на Артета са, че през новия сезон отборът ще бъде достатъчно добре подсилен, за да си осигури място в Топ 4. Под ръководството на испанския мениджър "артилеристите" се разделиха с някои от ярките си звезди, но се превърнаха в най-младия отбор във Висшата лига. Клуба напуснаха Месут Йозил, Пиер-Емерик Обамеянг и Александре Лаказет. За сметка на това огромен прогрес отбелязаха Букайо Сака, Емил-Смит Роу, Габриел Мартинели и Еди Нкетия. Очакванията на привържениците на "Арсенал" са, че израстването на отбора ще продължи и скоро любимият им тим ще може да се мери с най-големите в английския футбол.

"Топчиите" ще продължат да бъдат активни на трансферния пазар. Клубът все още е в наддаването за острието на "Лийдс" Рафиня.

Твърди се, че бразилецът е желан и от "Барселона", но каталунците все още не са направили оферта за него. След привличането на Габриел Жезус "Арсенал" се сдобива с още един коз в преговорите за Рафиня.

Ако нападателят на "Лийдс" реши да приеме предложението на "артилеристите", той ще бъде в един отбор с още двама свои сънародници и национали на Бразилия - Жезус и Мартинели.

Микел Артета
Микел Артета
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене