Шави след фалстарта с "Райо": Моля за търпение!

Шави Ернандес

Гатузо скочи на "Барса": Вземат играчи, които не могат да си позволят

За търпение призова феновете старши треньорът на "Барселона" Шави Ернандес. Неговият тим стартира лошо новия сезон в събота вечер, завършвайки 0:0 у дома с непретенциозния "Райо Валекано". Двубоят бе официален дебют за новия нападател Роберт Левандовски, който бе неутрализиран и не успя да се разпише.
"Разбирам разочарованието, върху нас се възлагаха големи надежди. Ще трябва внимателно да анализираме мача и да видим къде сгрешихме. Аз продължавам да вярвам в нашия модел на работа и очаквам резултатите да не закъснеят. "Райо Валекано" се бранеше много добре и не ни позволи да създадем положения. Тъжно ми е, защото искахме да покажем на феновете, че сме стъпили на правилния път. Сега единствено моля за търпение", коментира Шави.

Левандовски не успя да се разпише в официалния си дебют за "Барселона"
Левандовски не успя да се разпише в официалния си дебют за "Барселона"

В същото време наставникът на "Валенсия" Дженаро Гатузо скочи на каталунците. Той призна, че неговият клуб има финансови проблеми, докато изненадващо в същата Ла Лига "Барселона" купува скъпи играчи с високи претенции.
"Това е трудно първенство - "Реал", "Барселона" и "Атлетико" са пред всички останали. Имат едно общо нещо, те играят с притежание на топката. Разликата с Италия е голяма, защото там на юношеско ниво се обръща повече внимание на физическата сила, а тук децата растат с топката като основна цел", започна Гатузо.
"Валенсия" е голям клуб, но с финансови проблеми. В много клубове това е ежедневие. Подсилихме се със Саму Кастийехо, Нико и Лино. Загубихме Гонсало Гедеш и се надявам да намерим негов заместник. В Испания има прецизен финансов контрол, но пък "Барселона" купува играчи, които не може да си позволи", каза легендата на "Милан".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене