Линда Еванджелиста се завърна на корицата на "Вог" след неупешна козметична процедура

Моделът Линда Еванджелиста се появи на корицата на "Вог" за първи път, откакто каза, че е била "деформирана" от козметична процедура, която се е объркала, съобщи Би Би Си.

На снимките са използвани тиксо и ластик, за да изтеглят лицето, челюстта и шията й, скривайки проблемите, причинени от замразяването на мазнини, което при нея е дало обратен ефект.

„Това не са челюстта и шията ми в реалния живот – и не мога да ходя с лента и ластици навсякъде“, разказва тя пред списанието. Моделката допълва, че в момента се опитва да се обича такава, каквото е.

„Но за снимките, вижте, за снимките винаги си мисля, че сме тук, за да създаваме фантазии. Създаваме мечти. Мисля, че е позволено. Освен това всичките ми несигурности са разгледани в тези снимки, така че трябва да правя това, което обичам", казва още в своята изповед Еванджелиста.

Измина почти година, откакто канадският супермодел, едно от най-известните лица на модните подиуми и кориците на списанията през 90-те и 2000-те години, разкри, че е изчезнала от светлината на прожекторите, защото е била „брутално обезобразена“ от нехирургичната процедура за намаляване на мазнините.

Тя каза, че методът CoolSculpting - марка за криолиполиза, която използва ниски температури за намаляване на мастните натрупвания - се объркал, когато рядък страничен ефект увеличил, вместо да намали, мастните клетки.

„Ако знаех, че страничните ефекти може да включват загуба на средствата, с които се прехранвате, и в крайна сметка ще се окажете толкова депресирани, че ще се намразите... не бих поела този риск“, призна Еванджелиста през британския "Вог".

Всички снимки в списанието показват само предната част на лицето й, с покрити врат, уши и коса.

За процедурата супермоделът си дава сметка, че е бил привлечен от рекалата, както и от собствената си суета.

„Тези реклами на CoolSculpting - даваха ги през цялото време, по Си Ен Ен, по Ем Ес Ен Би Си, отново и отново, и те питаха: Харесваш ли това, което виждаш в огледалото? Говореха ми."

Еванджелиста разказва, че рекламата била за упорити мазнини в области, които не помръдват по принцип. Пишело без престой, без операция и затова тя се поддала и изпила вълшебната отвара. Направила го, признава, от суета. Не било планирано обаче, че ще се получи обратен ефект.

Впоследствие тя съди Zeltiq Aesthetics, компанията зад лечението, и през юли разкри, че делото е уредено.

В изявление за "Вог" Zeltiq Aesthetics казват: „Радваме се, че разрешихме този въпрос с Еванджелиста. Фокусът ни продължава да бъде върху укрепването на доверието чрез предоставяне на безопасни, надеждни естетични продукти и услуги, подкрепени от науката. CoolSculpting е разрешено от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ, неинвазивно лечение за видими мастни издутини в девет области на тялото."

„Знаех си стойността“

По време на интервюто за "Вог" Еванджелиста си спомня ранните си дни като модел и възхода си към славата през 80-те години.

Попитана дали е била наясно с красотата си и дали момчетата са искали да се срещат с нея, тя отговаря: „Не! Имах тонове приятели, но не. Знаеш ли какво беше? Бях висока и хората казваха на майка ми, о, тя е висока, трябва да е модел. Освен това и аз бях обсебена от модата."

Тя също така обърна внимание на кампания за получаване на по-високи заплати за моделите. „Имах силата, за да издържа“, обясни тя.

„Това беше всичко. Но също така мислех за различни индустрии. Спортистите не получават еднакво заплащане – на някои се плаща повече в замяна на това, с което допринасят в играта. Не беше въпрос на мислене, че съм по-добра … но знаех цената си", заключи супермоделът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене