Момиче от български произход участва в "Гласът на Америка" (Видео)

Дестини Лий КАДЪР: Ютуб

През единайсетгодишната история на "Гласът на Америка" множество представители на различни националности са стъпвали на сцената му, впускайки се смело в преследването на мечтата си за музикална кариера, но сред тях никога не е имало българин... Или поне до съвсем скоро бе така, тъй като в настоящия двайсет и втори сезон на предаването, излъчващ се по телевизия NBC, се появи Дестини Лий, която въпреки чуждестранното си име е от български произход.

Заставайки под светлините на прожекторите, момичето, което е родено в София, но живее в Сан Диего, реши да изпее вечният хит на Дони Хатауей "A song for you", надявайки се, че той ще ѝ помогне да продължи напред в надпреварата. Както всъщност стана. Въпреки че трима от общо четиримата звездни треньори се въздържаха да натиснат бутона пред себе си, един от тях все пак го стори, осигурявайки ѝ заслужено място в своя отбор.

Доловила потенциала на участничката, Гуен Стефани без колебание се обърна, като секунда преди това дори призова съпруга си Блейк Шелтън да я последва, само че той не го направи. Джон Леджънд и Камила Кабело също не оцениха по достойнство представянето на Дестини, която е приета с пълна стипендия в най-престижния музикален колеж в света, а именно Бъркли. Това обаче не е от значение, защото тя вече е част от шоуто, а следващата ѝ изява ще бъде на Нокаутите, където ще трябва да се представи блестящо, ако иска да надвие безпощадната конкуренция.

"Гласът ѝ може да не е напълно шлифован, тя е много силна певица, която има накъде да се развива. В работата си с нея наблегна на динамиката в изпълненията ѝ. Определено ще бъде забавно", каза бившата вокалистка на група "No doubt", чиито песни са сред любимите на майката на Дестини - Миряна, която е щастлива, че именно тя ще бъде ментор на дъщеря ѝ.

Младата дама, предприела най-вълнуващото приключение в живота си досега, при това пред очите на милиони, проплаква за първи път в болница "Шейново". Родителите ѝ се запознават в интернет - майка ѝ е българка, а баща ѝ, който е военен, е американец. Година по-късно, семейството прелита океана, установявайки се за постоянно в САЩ. Въпреки че там им се ражда още едно дете, този път момче, двойката се разделя.

В свое скорошно интервю Лий споделя, че от малка обича да пее. По думите ѝ като дете често е изнасяла концерти в стаята си, представяйки си, че е Уитни Хюстън или Бионсе, на които искрено се възхищава.

"Постоянно карах нашите да ме слушат, молейки ги да им изпълня още една песен, а после още една...", разказва тя.

Дестини признава, че музикалният театър е нейната първа любов. Убедена, че това е нейното призвание, тя се е явява на прослушвания за всеки спектакъл в училище. В гимназията е единствената от випуска си, която сериозно е обмисля да обвърже бъдещето си с музиката, като за целта прави свои кавър версии на популярни парчета, които споделя в социалните мрежи.

"Нямах ясен план накъде да поема, но знаех, че не трябва да се отказвам от пеенето", категорична е Лий.

Въпреки че се притеснява да пробва късмета си в Бъркли, защото никога не е вземала уроци по пеене, тя се изправя пред страховете си и кандидатства в колежа. Няколко седмици по-късно разбира, че е приета с пълна стипендия.

"Израснах в домакинство с един родител и брат ми, без други членове на семейството. Това, че майка ми е имигрант в чужда страна, където не може да разчита на ничия подкрепа, беше голямо предизвикателство. Не можехме да си позволим вокален педагог, но това не ме спря да пея с цялото си сърце", казва тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене