Брус Уилис: Само аз имам права върху лицето си

Брус Уилис КАДЪР: Туитър/The A.V. Club

Единствено Брус Уилис има права върху лицето на Брус Уилис. Или поне така се оказва.

Миналата седмица беше оповестено, че звездата е продала правата за лицето си на руска компания за фалшификати (дийпфейк), наречена Дийпкейк. Правата позволяват на компанията да създаде „дигитален близнак“ на актьора. Брус Уилис се пенсионира през март, след като беше диагностициран с афазия, заболяване което засяга говора на човек.

Въпреки това, Би Би Си този уикенд писа за говорител на Уилис, който отрича актьорът да има каквито и да било договорености с компанията.

Дийпкейк потвърждават твърдението, като казват „Това за правата не е вярно... Брус не би продавал никому права, те са си негови по по принцип."

Дийпфейк компаниите използват изкуствен интелект, като чрез него създават реалистични модели на известни личности. Дийпфейк на Брус Уилис се появи миналата година в реклама за телекомуникационна компания. От Дийпкейк твърдят, че са работили с актьора по изкуствения интелект за рекламата и са използвали неговите препоръки в сайта си. Близките на Брус не потвърдиха това пред Би Би Си.

Миналата седмица ветеранът от "Междузвездни войни" Джеймс Ърл Джоунс, прехвърли правата върху уникалните си звуци на Дарт Вейдър на друга компания за изкуствен интелект - Respeecher, като посочи, че се оттегля от ролята и предава на технологиите, пише Deadline.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене