Цветана Манева стъпва в предюбилейна година – мъдро, достолепно и с обич от своята публика

Цветана Манева във филма "Буна"

От днес Цветана Манева стъпва в една предюбилейна година - мъдро, достолепно и с много обич от публиката. Пожелаваме ѝ да я изживее спокойно, красиво и обречена на любов.

Тя е родена в Пловдив и дълго време на красотата и таланта ѝ се радваха пловдивчани. В театралната история на града под тепетата остават завинаги нейните Жулиета, Албена, Маша, Нора, Медея, Беатриче, госпожица Юлия, Султана.

А спектакълът “Двама на люлката”, в която си партнира с Явор Милушев, е една от най-дълго играните пиеси в българския театър въобще.

Киното я откри в ролята на красивата славянка Деница в “Калоян” и се влюби завинаги в нея. Помним я от филмите “Автостоп”, “Последната дума”, “Буна”, “Басейнът”, “Дами канят”, “Нощем по покривите” и др.

Актрисата беше депутат в Народното събрание, участва и в ръководството на актьорската гилдия. “Най-важното в семейството е да обичаш, да обичаш, да обичаш...”, казва актрисата. И го доказва с дългогодишната семейна любов с актьора Явор Милушев.

“Явор е от малкото мъже джентълмени, които съществуват въобще, а от тези, които аз съм срещала, той е единственият”, казва Манева в едно от редките си интервюта.

“24 часа” пожелава на великолепната българска актриса здраве и още много обич!

С Явор Милушев
С Явор Милушев
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене