Сара Алберт - самоуката художничка, с романтични картини във “Виваком Оборище 5”

Royal Flush (s partite), Сара Алберт
СНИМКА: Галерия "Виваком Оборище 5"

Лимитирани и изработени в миксмедия творби ще представи художничката Сара Алберт в изложбата си “Любовта е всичко” в галерия “Виваком Оборище 5”. Произведенията ѝ са специално създадени за експозицията. Картините на Алберт са посветени на любовта, именно затова ще бъдат показани в най-романтичния месец от годината - февруари.

Сара е самоук художник. Не е учила изобразително изкуство, но през 2020 г. нещо в нея се отключва и рисуването става неизменна част от всекидневието ѝ. Първата ѝ изложба е през ноември 2022 г. и е посрещната с голям интерес от публиката.

За изкуството си Сара казва, че е различно, модерно и вече има свой разпознаваем стил. А основното вдъхновение на младия артист е темата за любовта. Вълнува се и от контакта с публиката и въздействието, което изкуството ѝ носи.

Изложбата на художничката е продължение на мисията на галерията да подпомага и развива талантливи български млади артисти и може да бъде видяна от днес, 9 февруари, когато е откриването, до 25 февруари в Салонната зала на “Виваком Оборище 5”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене