Правят къмпинг с 3D принтер

снимки pragmatika.media

Датското архитектурно студио BIG и фирмата за 3D строителство ICON проектираха къмпинг с къщички за пустинята на Тексас.

Комплексът ще се нарича El Cosmico и се планира строителството да стартира догодина. Ще е на площ от 25 акра и обслужването ще е като в хотел. Бярке Ингелс и екипът му от собственото му студио BIG са избрали дизайн, подобен на юртите, но с визия за потенциалното строителство на Марс и Луната.

Технологичната част е разработена от ICON, като се планира да бъде използвана бетонна смес, към която ще бъде добавен пигмент, доближаващ фасадите на цвят, като този на пустинята. Ще има и нюанси, напомнящи цвета на реголита, от който има в изобилие на Марс.

Проектантите смятат, че успешната реализация ще е поредна стъпка към началото на строителството на големи сгради с помощта на 3D принтери. А според много специалисти това е един от начините за редуциране на огромните количества отпадъци, генерирани при използване на традиционните методи. Проучвания показват, че тенденцията за внедряване на 3D технологията в стрителството е устойчива в последните 4 - 5 години.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене