Джералдин Чаплин: Баща ми беше по строгата дисциплина

Джералдин Чаплин снимка Архив "24 часа"

"Смехът е най-силното оръжие. За "Великият диктатор" всички казвали на баща ми да не се захваща. Британците рекли: "Никога няма да го пуснем". А го пускат по време на блиц-а - бомбардировките на Лондон. Хората се смели до скъсване, защото най-накрая можели да се смеят на чудовището. Но няма много хумор в "Лука".

Това каза в ефира на БНТ актрисата Джералдин Чаплин, едно от 11-те деца на Чарли Чаплин.

"Винаги казвам "продължавайте да се борите, опитвайте да победите системата", сподели тя.

"В какви ужасни времена живеем. Натъжавам се, че краят на дните ми ще е такъв. Няма да живея да 150, а тази война ще продължи бог знае колко. Ужасни времена. Мразя всичко, свързано с времена граници. Винаги съм го мразила", каза по повод войната в Украйна, като припомни и за тази в Армения.

Ролята си в новия си филм "Лука" тя определи като "рептилска". Писана е за мъж, но тя все пак решила да опита. А ролите си приема, ако харесва сценария на филма.

Тя сподели, че ненавижда изкуствения интелект и социалните мрежи, както и че нямала смартфон. Мъжът ѝ обаче имал и затова тя го молила да изпраща съобщения от нейно име.

"Баща ми беше по строгата дисциплина. Страхотен човек от викторианската епоха, роден през 1889 г. Така отгледа и децата си - ако не направиш нещо правилно, те наказват. Беше дисциплиниран първо към себе си - идваше първи на снимачната площадка и последен си тръгваше", спомни си тя за великия Чарли Чаплин.

Тя сподели и че си мечтае за миналото, когато не всичко е било само пари.

В Испания дъщеря ѝ имала приятелче от български произход и са ходили всеки ден заедно в парка. Тя похвали и Самуел Финци, с когото също е играла, и го определи като "страхотен актьор".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене