Мъченица ли си в любовта?

Този тест ще ти помогне да определиш до каква степен се изживяваш като мъченица в любовта. Отговори, като се довериш на усещанията си от сегашната си връзка, опита от минали или на отношенията си с момчетата изобщо. Точките за всеки отговор са:

Много често - 0 точки
Често - 4 точки
От време на време - 8 точки
Рядко или никога - 10 точки

1. Струва ти се, че трябва да стъпваш на пръсти около гаджето си, за да не го ядосаш или обезпокоиш.
2. Смяташ, че той не винаги се отнася към теб с уважение.
3. Изглеждаш по-самоуверена и по-силна сред прятели, отколкото с него.
4. Чувстваш се несигурно или неудобно, ако се налага да му противоречиш за нещо.
5. С нежелание го молиш за онова, което искаш или от което се нуждаеш и понякога се питаш дали не си прекалено "взискателна" или "ненадеждна".
6. Смяташ, че партньорът ви се отнася с вас по-лошо, отколкото вие с него.
7. Когато той не проявява достатъчно любов, започваш да се държите по-любвеобилно, надявайки се да го спечелиш.
8. Смяташ, че трябва да положиш усилия, за да го убедиш в правото си на любов, нежност, равноправие, свобода...
9. Често се отбраняваш или се оправдаваш пред себе си или пред другите, заради поведението на човека до теб или заради ситуацията, в която си изпаднала заради него.
10. Често се ядосваш на себе си, че се държиш "послушно", но колкото и да се заклеваш да не го допускаш повече, пак позволяваш да се отнасят към теб с по-малко любов, отколкото заслужаваш.


Резултати:

80-100 точки: Поздравления! Притежаваш власт над мъжете в живота си и обикновено не жертваш същността си, за да те обичат. За да избегнеш проблеми в бъдеще, работи в насоките, където имате по-малко точки.

60-79 точки: Не си завършена мъченица в любовта, но прекалено често се предаваш в определени ситуации във взаимоотношенията си с мъжете. Забележи как допускаш страха от загубата или от неодобрението да те възпира да не искаш от партньора си това, което заслужаваш. Положи усилия да се обчаш повече и да правиш по-малко компромиси със себе си.
40-59 точки. Внимание! Все едно дали си признаваш или не, ти си прекалено плаха в отношенията си с мъжете. Търпиш лошо отношение и не държиш на своето мнение. Толкова си се специализирала в саможертвата си в името на любовта, че си забравила какво означава да се отпуснеш в присъствието на мъж.
0-39 точки. Тревога! Ти си отявлена мъченица. Едва ли ти е останало някакво самоуважение, като се вземе предвид, колко ужасно се отнасят към теб момчетата. Не очаквай да те обичат, докато не се обикнеш сама. Веднага трябва да направиш нещо за себе си, за да заживееш отново с достойноство. Тревожните признаци, при които трябва да ти светне червената лампичка са: не отстояваш своето дори, когато знаеш, че трябва да го направиш, живееш в страх от критика или неодобрение от страна на партньора си, примиряваш се с по-малко любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене