Рекорден джакпот от 7,9 милиона лв. в тотото довечера

Днес тото ще разиграе рекордната печалба от 7,9 милиона лв. във второ теглене на играта „6 от 49". Хора във всички точки на страната ни пълнят тотопунктовете.

 Интересно е това, че някои суеверни граждани от големите градове София, Варна и Бургас са отишли да пуснат фиша си специално в „тотопункта на милионите", който се намира до жп гарата в Трявна. Причината е, че с фишове, пуснати там и попълнени от служителката Красимира Чалъкова, тази година бяха спечелени два големи джакпота. Един от 3,5 милиона лв. през февруари и втория от 100 000 лв. няколко месеца по-късно.
Някои от кандидат милионерите пускат по 20 - 30 фиша.

Предсказание на ясновидка, че този път рекордният джакпот ще падне в град, който се намира близо до вода, пък причини суматоха в Свищов. Служителките в тотопунктовете там разказват, че туристи от съседна Румъния буквално са ги нападнали тези дни.
В Горна Оряховица дори баба ромка, която не може да чете и пише, пуснала фиш с помощта на служителката.

Шансът да спечелим от тотото тази вечер е 1:4

Комбинациите в тотото са близо 14 милиона, от които може да изберете 6 числа от 49. Тъй като се пуска обикновено четворен фиш, шансът става 1 към 3,5 млн. Схемата обясни пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов. Това е индивидуалният шанс за всеки човек, той е математически шанс, който не зависи от натрупания джакпот, добави проф. Константинов. Според него, шансът да падне джакпотът тази вечер е 1:4.  Според него, да се пуска пълна комбинация в играта не е удачният вариант.

„Ако има комбинация от 7 числа, тогава 7 пъти се увеличава шансът. За една комбинация в случая се раздават 8,5 млн. лева, а комбинациите са 14 милиона. Средният български тотаджия ще загуби в случая по 9 стотинки на комбинация, ако не спечели", разясни още проф. Константинов.

Той посочи и че падането на джакпота зависи само от някоя от подадените комбинации. „В някои случаи хората прегарят, случайните играчи два - три пъти като не улучат, се отказват. И тогава пада джакпотът, това се е случвало няколко пъти в историята на тотализатора", каза проф. Константинов.

Заради повишения интерес, тегленето на тираж № 91, ще бъде в 20.30 часа по БНТ1.
Пунктовете ще работят с удължено работно време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене