Дайдо се завръща

След петгодишна пауза, Дайдо, една от най-продаваните британски изпълнителки на всички времена, се завръща с новия си студиен проект, Girl Who Got Away, който ще излезе на 26 март.

Албумът ще бъде издаден у нас в деня на световната премиера на стандартна и делукс версии. Делукс версията включва 4 допълнителни песни включително и ремикса на Армин ван Бюрен на сингъла Everything to Lose, който Дайдо написва за саундтрака на „Сексът и Градът 2".

За новия си студиен проект, Дайдо отново работи с брат си Роло Армстронг, продуцирал всичките й албуми до момента. Певицата е съавтор на всички песни като в създаването на Girl Who Got Away се включват и някои от най-утвърдените британски композитори и продуценти като Брайън Ино, Систър Блис, Джеф Баскър, Рик Ноуелс и Грег Кърстин. Резултатът е стилен и интимен албум в една музикална смесица от соул, поп, електро, фолк, хип-хоп, амбиент и денс.

Girl Who Got Away e завладяваща колекция от емоционални песни и зашеметяваща продукция, благодарение на Роро Армстронг и Систър Блис: от еуфоричната Go Dreaming и изтънчената ирония на End of Night, през фолк звученето в Sitting On The Roof Of The World и денс ритъма на Blackbird, до едноименната песен от албума, за която Дайдо споделя: „Една от любимите ми песни в албума, която до голяма степен обяснява живота ми през последните години. Оттеглих се от сцената, за да се отдам на най-щастливото приключение да създам семейство и да стана майка. Сега направих албум, с който наистина се гордея и нямам търпение хората да го чуят" .

Певицата продължава: "Звукозаписният процес беше изключително приятен и забавен. Нямаше никакъв натиск и всичко беше естествено и лесно. С всеки друг албум, който съм записвала, е имало трудни дни, но с този това не се случи".

Първата песен от предстоящия проект, която певицата пусна в интернет, е Let Us Move On с участието на талантливото момче на хип хоп музиката - Кендрик Ламар. Отзивите за песента бяха изключително положителни и критиката приветства завръщането на Дайдо на музикалната сцена. След този успех, певицата издаде и първия официален сингъл от албума, озаглавен „No Freedom". Сингълът е вече в радиоефира и съвсем скоро ще се състои и премиерата на видеото. От 19 февруари „No Freedom" ще бъде пуснат за дигитална продажба в iTunes и в останалите онлайн платформи.

С повече от 29 милиона продадени копия от албумите си по цял свят, No Angel (1999), Life for Rent (2003) и последният Safe Trip Home (2008), влязъл в Топ 3 на на редица страни и с номинация за "Грами", сега Дайдо се завръща по един блестящ начин с Girl Who Got Away. Топъл, въздействащ и изпълнен с емоция до най-малкия детайл, албумът носи класическия стил на певицата: едновременно модерен и вечен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене