Излезе романът, вдъхновил "Дървото на живота"
Хай клуб | 19 Март 2013 г. | 3724 показвания | 0 коментара

Романовата трилогия „Битието", „Изходът", „Законът" е вълнуваща сага, в която се разказват житейските премеждия, възторзите и паденията на тръгналия от Видин род Вълчеви.

Действието в първата книга „Битието" започва в далечната 1890 година и проследява драматичните събития от следосвобожденската епоха, през Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война до Девети септември 1944 година.

Втората книга „Изходът" осветява сложното и противоречиво време на социализма в България и чрез съдбите на героите поставя остро проблема за властта, за всепроникването на тоталитарната власт във всекидневието и в човешкия свят.

Третата книга „Законът" рисува двуличното и подмолно време на преустройството, първоначалния чист възторг от демократичните промени след 10 ноември 1989 г., а сетне и онези механизми, по които беше ограбена и обезкръвена България, чудовищния егоизъм и арогантността на политическата класа, уродливостта на началното натрупване на капитала, парализата на имунната система на всяка държавност - корумпирането на съда и на полицията.


Още в „Битието" авторът сложно и талантливо преплита личните светове и истории на един род със съдбовните и мъчителни обрати в историята на България.

„Битието" напомня въртяща се сцена, върху която героите се качват и слизат, ту велики и красиви в поривите си, ту обладани от провициална мерзост, ту обсебени от модерните идеи на своето време. Романът ни увлича не само с богатия си и интересен сюжет, но и със стихията и епичния дъх на езика, с възможността и днес да прочетем себе си в тази книга.

По мотиви от трилогията на Владимир Зарев „Битието", „Изходът", „Законът" е заснет сериалът "Дървото на живота".

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Задържани са двама избягали затворници, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оперативно-издирвателните действия на криминалистите на ОДМВР-Търговище започнали, след получен от колегите им от ОДМВР-Ловеч сигнал, че на 19 май към 11. 00 часа от затвора са избягали 25-годишните С.А. и Д.М., и двамата от с. Голямо Ново, Търговищко. С.А.

Президентските избори ще са ключови за по-нататъшното развитие на политическата конюнктура в България. Много наблюдатели смятат, че ако друга партия или коалиция, а не ГЕРБ, спечели, това може да доведе до по-различна формула на властта. Вече няколко пъти след вот за държавен глава се сменя и управляващата политическа сила.

Около 15 млн. души по света говорят български език. Около 3 млн. са само на Балканите, 7 млн. живеят в България, а останалите 5 млн. българоезични са разселените в различно време поради различни причини по света. Това каза доцент Ана Кочева от от Института за български език към БАН в ефира на БТВ. Това показва карта,

Стотици коментари предизвика във фейсбук страницата на в. ...
Ирена Милянкова, която наскоро роди от новия си мъж в ...
Volvo ще представи новото V90 присъединявайки към ...
Американската зоологическа градина Forth Worth Zoo приютява ...
Американската зоологическа градина Forth Worth Zoo приютява ...
рез последните 50 години продължителността на секундата се ...
Ако искате той най-после да ви забележи то трябва да имате ...
Мъжкият вкус е не по-малко капризен от женския. Много от ...
Във Великобритания от днес влиза в сила забраната за т.нар. ...
През 14 век в испанската област Каталуния възникват обувки, ...
В момента кецовете са супермодерни и за това има ред ...
Поради големия интерес Хилда Казасян ще изнесе два концерта ...
С деца на море, планина, дори в дома през дългата лятна ...
Хасан и Ибрахим отново покориха световната музикална ...
Футболната легенда Наско Сираков отново шофира след тежката ...
Американската актриса Амбър Хърд е подала документи за ...