Дългоочакваният флагман LG G2 вече в България

LG Electronics (LG) представи днес на българския пазар смартфона от висок клас LG G2. Това е първото устройство от ребрандираната серия G, която илюстрира стремежа на компанията към иновации, вдъхновени от потребителите и нови, все по-високи стандарти в сферата на мобилните комуникации.

„Щастливи сме, че с навлизането на G2 в България даваме възможност на повече потребители да се докоснат до неговите уникални функции и характеристики. С активното проникване на все повече пазари, LG Electronics следва стратегията си да се превърне в ключов играч в областта на мобилните комуникации", коментира Иван Иванов, управляващ директор, LG Electronics България.

LG G2 съчетава мощен хардуер, ергономичен дизайн, практични функции и инту-итивен интерфейс. Смартфонът притежава 5,2-инчов Full HD дисплей и благода-рение на иновативния си дизайн може лесно да бъде използван с една ръка. Осно-вна заслуга за това има бутонът за регулиране на звука и включване и изключване на устройството, разположен на гърба на смартфoна - Rear Key Button.

G2 е пър-вият телефон, при който всички странични бутони са обединени в един и разпо-ложени на задния панел. Идеята за това идва в резултат на проучвания, които со-чат, че колкото по-голямо е мобилното устройство, толкова по-трудно става за потребителите до достигат страничните бутони. Преместването им на гърба на смартфона улеснява работата с тях, защото показалецът на потребителя естестве-но застава върху бутона Rear Key. Тази революционна промяна в дизайна прави и по-лесно регулирането на звука по време на разговор, като намалява риска от не-волно изпускане на устройството.

Устройството разполага с четириядрен проце-сор Qualcomm® SnapdragonTM 800 с мощност 2,26 GHz. Батерията му е с капацитет 3,000 mAh и е изработена така, че да бъде максимално компактна. Смартфонът разполага и с 13MP камера, която използва технологията Optical Image Stabilizer (OIS), за да предотврати замъгляването на изображението.

В допълнение, LG G2 предлага и набор от практични функции, които имат за цел да внесат допълнително удобство в ежедневието на потребителите. С KnockON устройството се включва лесно само с почукване на екрана. Друга полезна функ-ция е Answer Me, която автоматично отговаря на входящи обаждания при нама-лен звук, след като потребителят приближи телефона към ухото си.

Slide Aside улеснява работата с няколко приложения едновременно, като навигирането между тях се осъществява с приплъзване на три пръста по екрана. С QSlide потребители-те могат лесно да контролират до три различни приложения в един прозорец без прекъсване. Функцията Guest Mode улеснява защитата на лични данни посредс-твом използването на телефона през втори акаунт с достъп само до ограничена информация. Друга иновативна и интересна характеристика, която G2 предлага, е Audio Zoom. Тя позволява на потребителите да увеличат тази част от звука, която желаят да чуят, по начин, подобен на приближаването на изображение по време на видео запис.

Таблетът LG G Pad 8.3 e най-новото допълнение в серията G. Също като LG G2, той е изработен така, че да предостави на потребителите уникално изживяване с богат набор от практични функции. Устройството разполага с 8,3-инчов Full HD дисплей и четириядрен процесор Qualcomm® SnapdragonTM 600 с мощност 1,7 GHz. Въпреки размерите си и издръжливата 4600 mAh батерия, LG G Pad 8.3 e достатъчно лек и удобен за работа само с една ръка.

Благодарение на уникалното приложение QPair таблетът може лесно да се свързва с различни устройства. Друга практична функция е QMemo, която запазва всяка бележка, създадена на таблета директно и на телефона на притежателя.

LG G Pad 8.3 разполага и с всички практични функции на G2 като KnockON, Slide Aside и QSlide. Благодарение на по-големия си екран устройството позволя-ва още по-удобен мултитаскинг.

С представянето на LG G2 на българския пазар, българските потребители имат възможност да се насладят на последните мобилни иновации. Както всички уст-ройства от серията, флагманът на компанията е съчетание от мощен хардуер, функции, разработени според нуждите на потребителите, и елегантен дизайн.

Специален гост на премиерата на G2 в България бе Ендре Вайцнер - регионален мениджър продажби LG Electronics Magyar Kft. „LG жъне успех на пазара на смартфони поради способността си да предлага на потребителите най-новите и усъвършенствани технологии. Компанията има за цел не само да завоюва водещи позиции в продажбите, но и да допринесе за развитието на мобилната индустрия с продукти като LG G2", сподели Вайцнер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене