Помощ! Майка и татко постоянно се карат

Снимка: "Всичко за семейството"

В повечето семейства тийнейджърите са смятани за "лошите" заради непокорността си. В твоето обаче е обратното - искаш да живееш на спокойствие, да учиш в тишина и да каниш приятели у дома. Но това е невъзможно, защото у вас постоянно се вихрят скандали между родителите ти. Какво да правиш?

Опитай се да поговориш с всеки от тях поотделно, когато поредният спор приключи. Обясни им, че поведението им те наранява. Кажи им, че няма защо да стоят заедно заради теб. Вече си достатъчно голям, а и майките и бащите на част от приятелите ти са разведени. Нека го направят и те, за благото на всички.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Ако имаш баба и дядо или други близки роднини в същия град, може известно време да поживееш у тях. Така хем ще си на спокойствие, хем родителите ти ще се стреснат, като видят, че са те прокудили с виковете си.

Когато избухне поредният скандал, се постарай възможно най-бързо да напуснеш стаята. Излез навън, иди на гости у приятел, усамоти се в училищната библиотека. Не забравяй да вземеш със себе си по-малките си братя и сестри, за да предпазиш и тях.
Сподели за проблема с приятели, близки или с училищния психолог. Ще ти олекне, можe да получиш и добри съвети.

Учи здраво. Ако имаш добри оценки, след време ще имаш шанс да си намериш хубава работа. Тя ще ти гарантира самостоятелен живот далече от родителите ти.
Отърси се от чувството за вина. Дори да споменават името ти в споровете си, те не се карат заради теб, а защото любовта си е отишла.

Не се притеснявай да се обадиш в полицията, ако нещата загрубеят. Какво като са ти родители? Никой няма правото да посяга на никого, още повече пред очите на непълнолетен.

Непрекъснато си повтаряй, че рано или късно това ще свърши. Родителите ти или ще се разведат, или ти ще пораснеш и ще се изнесеш от къщи. Избавлението ти е въпрос на време.

"Всичко за семейството"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене