Виж как бродирани котенца се крият в ризи

Снимки:

Японската художничка Хироко Кубота украсява ризи с реалистични графики на котки. Преди да ги зашие перфектно така, че да изглеждат сякаш изскачат от вашия джоб или ревер, тя ги е избродила сама.

Кубота наскоро представи най-очарователния арт проект в световната мрежа, пише „Хъфингтън поуст".

Тя започва да бродира нейните котки върху ризи, след като синът ѝ, момче твърде дребно за повечето купешки дрехи, я помолило да му направи коткешка апликации за домашно ушитите си дрехи. "Той има много голяма колекция от изображения на котки на своя компютър", обяснява тя.  

След бродирането на първата риза с котешко изображение, горда от резултата, тя решила да публикува произведението си в интернет. Това веднага отключило вълна от уеб почитатели на котешкото ѝ изкуство.

"За една нощ ризата стана световноизвестна", заявява Кубота.

На своя сайт Кубота продала ризите за 250-300 долара до изчерпване на количествата. Тя все още получава множество персонални поръчки за ризи, а синът ѝ, който сега е на 20 години, забелязва, че сега тя има много по-малко време, за да работи върху неговия тематичен гардероб.  

"Той също така се оплаква, че дори и в САЩ хората знаят, че той е нисък", казва майката на порасналото момче.

Ето как Кубота обяснява внезапния успех на тематичния си бизнес: "Относно котешкия феномен в интернет... Аз мисля, че човек, който обича кучета, отива на разходка навън, вместо да седи пред компютъра. Имам няколко клиенти, които искат избродирани кучетата по ризите, но според мен е невъзможно да вкарате ве джоба си голям ретривър например."     

Виж: 24 chasa.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене