По празниците жените имат 24 задачи, а мъжете - пет

Дамите има 24 задължения по коледните празници, докато на мъжете се падат само пет. Това установи ново изследване. Според него представителките на нежния пол поемат основния дял от коледните задачи.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Докато женските задължения варират от съставянето на списъци с подаръци, през готвенето на коледната вечеря, до опаковането на подаръците, мъжките задачи се оказват само нарязването на месото, отварянето на напитки за гостите и изхвърлянето на боклука, пише БГНЕС.

Жените помагат още на децата си да напишат списъка си с желания за празника, както и писането и пускането на всички коледни картички. Решението точно какви подаръци да се купят за децата, близките и дори за приятелите на децата, както и самото им купуване, опаковане и раздаването също са в списъка на жените.

Нежният пол отговаря и за коледните костюми на децата за училище, поставянето на коледната украса, почистването на къщата и пазаруването на храна и напитки за празниците. Дори на самия ден почивка за жените няма, тъй като трябва да сготвят, а след това да измият съдовете и да почистят.

Изследването, проведено сред 2000 семейства установило още, че една десета от мъжете дори признават, че не правят нищо и оставят цялата подготовка и организация на партньорката си.

45 на сто от двойките се карат за разпределението на коледните задачи. Близо 6 от всеки 10 двойки са влизали в конфликти заради това. 46 на сто са спорили, защото един от двамата е забравил да направи или вземе нещо за празника.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене