Ето как свирим с дрехите си

Снимки: cnet.com

Комплект от музикални устройства, предназначени за носене по дрехите ни дава възможност да създаваме собствена музика, съобщава CNET. Изобретението се опитва да събере финансиране чрез интернет платформата „Кикстартър" (Kickstarter).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Лентите със сензори могат лесно да се прикачат и махат от всякакви дрехи - ризи, якета, рокли или поли, като с поставянето си те се превръщат в музикални инструменти.

„Искаме да дадем възможност на всеки да създава и записва музика, независимо кога получава вдъхновение, дори в автобуса", казва Тейлър Фрийман, създател на музикалните „Дръм пантс" (DrumPants).

Контролната кутия, която е част от системата, дава възможност всеки сензор да се програмира, така че да изпълнява повече от 100 различни звука. Добавени са звуци на барабани, синтезатори, китари и пиано, а потребителите могат да добавят и собствени звуци.

Музикалният комплект е снабден дори с педал, който се прикача към обувката. Съществува възможност за безжичен пренос на данни от музикалните „устройства" към всяко приложение, което поддържа MIDI или OSC.

Тейлър Фрийман, който е работил като независим разработчик за „Гугъл", „Адоуб", „Бенд пейдж" и „Смитсониън", създал музикалното устройство на шега, но по-късно се занимал сериозно с него и го доусъвършенствал.

„Виждам хора, които барабанят по панталоните си през цялото време и си помислих, че те биха могли да правят истинска музика така", казва Фрийман.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене