Как да се изтупаме за празниците и да не умрем от студ

Снимка: "24 часа"

Партитата по това време на годината имат един основен недостатък - навън е студено.
Как да се издокараме, така че хем да сме официални, хем да не измръзнем на път за купона? Дори и човек да е с кола, често не може да се спре точно пред входа на заведението. Такситата по това време са претоварени, не винаги може да се поръча по телефона, а висенето на улицата с тънка официална рокля и високи токчета е мазохизъм.

Случва се и в бързината да не успеем да се разкрасим точно както сме планирали, но за тази цел има спасителни варианти. Затова ви даваме няколко идеи, които могат да спасят вечерта от вкиснато настроение заради обеления маникюр, премръзнали крака или съсипана прическа.

1. Маникюр в последния момент

Невинаги остава време за маникюр точно преди празничната вечер. Пищящи деца, непрекъснато искащи нещо, последни приготовления в кухнята или трескаво почистване на дома саботират оформянето на красиви нокти.

Няма как да нанесете лака, преди да се облечете, защото, ако не е изсъхнал добре, ще го размажете, а и ще лепнете петна по тоалета си. Спасителен вариант е да сложите само безцветна основа за блясък. Със сигурност е по-удачно да сте с добре оформени нокти без цвят, отколкото с развален, полуобелен маникюр. Ако все пак държите непременно да сте с боядисани нокти, може да го направите на самото парти. Пристъпете към действие, след като вече сте съблекли връхната си дреха и сте огледали обстановката. Намерете си усамотено ъгълче далеч от хорски погледи и набързо се лакирайте. Следващия час единствените движения на ръцете ви ще са да вдигате чашата и да държите приборите за хранене - все неща, с които няма да обелите лака.

2. Коректор за червен нос

Заради настинка или от студа на много хора им почервеняват носовете. А да се издокараш като клоун точно на празничната вечер, е наистина неприятно.
Обикновено само пудра не върши работа за прикриване на моравия цвят. Преди нея може да се нанесе фон дьо тен или коректор. Носете ги със себе си в чантата, защото още след първото забърсване на хремавия нос червенината отново ще се покаже. Не забравяйте от време на време да се поглеждате в огледало, за да коригирате щетите по лицето си.

3. Малко лак ще спре наелектризираните косми

Често в опита си да запазим прическата предпочитаме да зъзнем от студ, вместо да нахлупим шапка. Добре подбраният аксесоар обаче не само няма да развали фризурата, но и ще я съхрани в перфектен вид.

Сложно оформените кокове и високо вързани опашки се прибират без проблем под шал-яка, увита красиво около главата.

Има начин да се справим и със сплескването на прическата, когато слагаме обикновена плетена шапка върху изправената с преса фризура или красиво оформени букли. Съберете в дебел кичур горната част от косата и го приберете назад към темето. Защипете с широка шнола, а не с ластик, защото от него кичурът ще се нагъне. По същия начин приберете косата и когато слагате качулка.

Дразнещ проблем през зимата са и наелектризираните хвърчащи косми. С хвърчащата на всички страни фризура може да се справите, като я напръскате леко с лак или сложите кристали. Използването на балсам също е препоръчително.

4. Червилото - преди купона

Ако купонът е след края на работния ден, в никакъв случай не слагайте грима от сутринта. До началото на купона ще има тук-таме размазани петънца, а фон дьо тенът ще е оформил неприятни черти.

По-добре отидете на работа без никакъв макиаж, ако идеята ви се струва абсурдна, сложете съвсем лек, който преди партито ще може лесно да махнете и да започнете отначало.

Гримирайте се на добре осветено място, за да не прекалите с количеството и лицето ви да заприлича на маска. Най-добре е да сложите червилото или гланца точно преди да влезете на купона. Така ще сте сигурни, че вече не сте го "изяли", не се е размазало по порите извън устата и нямате червило по зъбите.

5. Обувки в чантата

Не е проблем да отидете на официалното парти с високи обувки или дори със сандали, ако тръгвате от вкъщи, качвате се в кола и тя ви стоварва точно пред входа на заведението.

Но ако ви се налага да вървите известно време при минусови температури или отивате на купон директно след работа, подходете практично. Нагласете се с удобни ниски ботуши или маратонки и сложете елегантните чепици в чантата. Между другото, това е обичайна практика на работещите жени навън. Дори в световните столици на модата е обичайна гледка жена в изискан тоалет да сменя спортните обувки с токчета на влизане в офиса или пред входа на театъра. В работното всекидневие за още по-голямо удобство може да оставите чифт обувки на работното си място, за да не ходите цял ден с дебелите ботуши.

6. Пухенка или палто от вълна върху официалната рокля

Официалните рокли по традиция са доста тънки и ефирни и обличането им в мразовитите вечери е истинско изпитание за тялото и здравия разум.

Затова връхната дреха поне трябва да е достатъчно дебела, за да не се превърнете в ледена шушулка.

За ужас за любителите на животните най-топлещите връхни дрехи са кожените палта с естествен косъм. Ековариантите също вършат работа. Ако в никакъв случай на гърба си не бихте сложили пухкава кожа от симпатично животно, насочете се към елегантните вълнени палта. За по-платежоспособните дами са вариантите в комбинация с кашмир.
Предлагат се и пухенки, които са подходящи за вечерни поводи. Те са силно вталени или пристегнати с колани в талията. Имайте предвид, че за да топли добре, пухеното яке трябва да е в точния ви размер, т.е. да бъде почти плътно по тялото.

Под връхната дреха може да си наметнете и красив шал от фина вълна и кашмир. Той гарантира почти същия комфорт като дебелия плетен пуловер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене