Уентуърт Милър

Дата и място на раждане: 2 юни 1972, Чипинг Нортън, Оксфордшир, Англия

Рождено име: Уентуърт Ърл Милър III

Прякор: Стинки

Височина: 185 см

Семеен статус: Ерген.

Любопитно:

  • Любими хобита: игра на „Скрабъл" и гледане на „Семейство Симпсън".
  • Има алергия от котки и кучета и определени храни.
  • Татуировките, с които е известен в сериала „Бягство от затвора", са продукт на четиричасов труд.
  • Обича да плува, да чете и да посещава различни ресторанти всяка седмица.
  • В училище имал прякора Смръдливко.

Кратка биография:

Уентуърт Милър е роден в Англия, но е израснал в Бруклин и е завършил образование в университета „Принстън". Майка му Джой Мери е учителка, а баща му Уентуърт Ърл Милър II - юридически преподавател. Актьорът има две по-малки сестри. Семейството се мести в Бруклин, когато бъдещата звезда е едва на една годинка, защото бащата получава работа в Щатите. Уентуърт е с двойно гражданство, но днес признава, че винаги се е чувствал повече американец. Неговите корени също така са много разнообразни - в него тече ямайска, английска, немска, африканска, руска, еврейска, френска, датска, сирийска, ливанска кръв.

В „Принстън" актьорът учи литература и успоредно с това прави комикси и започва да се занимава с театър в местната школа. След дипломирането си отпрашва за Холивуд, за да търси вече сериозни ангажименти като актьор. Започва да получава малки роли в сериали, между които „Спешно отделение", „Бъфи, убийцата на вампири" и други.

Следват и няколко роли в киното, включително редом до Антъни Хопкинс. Неговият голям пробив идва с избора на продуцентите на „Бягство от затгвора" Уент да поеме главната роля на Майкъл Скофийлд. Проектът е изключително успешен и звездата на Милър засиява силно. Той получава номинация за „Златен глобус".

Актьорът също така се е появявал в два видеоклипа на Марая Кери It's Like That и We Belong Together - в ролята на момчето, което певицата харесва. Брет Ратнър, който е режисьор на видеата, е режисирал първия епизод на „Бягство на затвора" и оттам познава Уент. След това показва на Марая негови снимки и тя се съгласява той да вземе участие в клиповете й. Днес популярният актьор признава, че тези две участия за него лично са сериозни постижения в кариерата му. Но тя, слава богу, обещава да върви все по-нагоре.


Филмография:

Динотопия - 1995
Бъфи, убийцата на вампири - 1998
Известен - 2000
Спешно отделение - 2000
Ромео и Жулиета - 2000
Скрити белези - 2003
Подземен свят - 2003
Стелт - 2005
Шепот от отвъдното - 2005
Бягство от затвора - 2005

 

 

 

  
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене