Установиха научно защо жените симулират оргазъм

Снимка: Архив

Учени от университета Temple в Пенсилвания разбраха кои са главните причини, заради които жените симулират оргазъм, пише Huffington post.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Екипът на Ерин Купър е открил четири основни причини:

1. Дамите се преструват, че изпитват върховна наслада по време на секс, за да засилят възбудата си, както и да предразположат партньорът да не приключи бързо половия акт.

2. На второ място е така нареченият мотив "алтруистична заблуда". Идеята на симулирания оргазъм всъщност била да не се нараняват чувствата на партньора.

3. Жените разчитат на фалшификацията да им помогне да преодолеят негативните емоции от сексуалния контакт.

4. С престорен оргазъм понякога дамите искат да съобщят, че е дошло време за края на половия акт, ако са много изморени или им е писнало, защото не усещат нищо.

В изследването са взели участие 481 хетеросексуални пълнолетни жени. Резултатите показали, че основната причина, поради която жените инсценират оргазъм е "алтруистичната причина".

Според Ерин Купър цялата тайна на симулирания оргазъм е, че това е просто един от способите на жените да повишат собствения си сексуален опит.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене