Белфито е новото най-актуално селфи

Бийонсе направи белфи, докато играе голф. То е от семейната й почивка това лято със съпруга й Джей Зи и дъщеричката им Блу Айви.

Кралицата на белфито - така наричат риалити звездата Ким Кардашиян. Думата идва от butt, което в превод от английски на жаргон означава задни части, пише "24 часа".

Арменката бе една от първите знаменитости, които пуснаха такъв кадър в социалната мрежа. Направи го малко след като роди дъщеричката си Норт Уест, за да покаже колко много е отслабнала. Въпросът за вталяването при нея е спорен, защото и без това е природно надарена откъм задни части, а единственият начин да постигне мечтата си за малко дупе е да се оперира. Едва ли обаче и това би помогнало. Кадърът е по бял изрязан бански, а Кардашиян се е обърнала с гръб към огледалото. От тази прословута снимка тръгна модата да се правят белфита. Хиляди фенове по цял свят започнаха да споделят в инстаграм кадри от фитнеса, на които са с клин и акцентът е дупето им. Целта е да изглеждат секси и да съберат много лайкове.

След като видя печелившата стратегия, Кардашиян сякаш нарочно започна да прави само такива снимки - от плажа, банята, спортната зала, та дори и на собствената си сватба позата за официалния албум е като за белфи. Много други холивудски звезди последваха примера ѝ.

Цяло лято Риана

качваше снимки

на задните си части

от яхти

Трудно е да се каже доколко това е оригинално и дали всъщност не е смешно. Разбира се, какъвто и да е отговорът, е ясно, че се прави за предизвикване на медиен интерес. Майли Сайръс обаче успя да удари конкуренцията с най-голяма провокация. През последните дни качи гола снимка под душа в гръб.

Бийонсе, Дженифър Лопес и певицата Черил Коул също пуснаха белфита в страниците си. Певицата Ники Минаж не отстъпи, качвайки кадри от терасата на имение. Там тя е по бански и заема всякакви възможни пози, за да се види добре колко тренирано е тялото ѝ. Манията към снимки на дупето провокира много коментари и мнения на психолози. Специалистите твърдят, че

белфито се прави от

хора, които имат

комплекси относно

килограмите си

и не се харесват достатъчно.

Всички изброени досега, с изключение на Сайръс и Черил Коул, може би попадат в тези графа. Те са с доста пищни задни части и определено не се вписват в манекенските мерки. Психолозите твърдят, че човек снима толкова упорито част от тялото си, когато не може да я понася, за да я погледне под друг ъгъл и да се самоизлъже колко е секси.

Е, друг е въпросът колко фотошоп минава през тези кадри след това. Едва ли има нормално човешко същество, което да е без абсолютно никакъв целулит и да излиза безупречно по плажно облекло. Казаното от специалистите е доста логично, защото почти няма дългокрака и слаба известна личност, която да е качила белфи. За това пък например ангелите на “Виктория'с Сикрет” си имат друг тип любимо селфи - такова, на което да се виждат гърдите до зърната. Хайди Клум пусна такъв кадър след ревю заедно със своя колежка. Физиономията трябва да изглежда изненадана и да казва “О, къде ли ми е сутиенът?”. В крайна сметка се стига до един извод - че всеки снима това, което си няма. Известно е, че манекенките не се славят с особено големи бюстове. А тези, които не могат да се похвалят със слабо дупе, акцентират точно върху него.

Тази мода не остана само зад океана. У нас плеймейтки, манекенки и певици побързаха да побългарят версията. Както може би вече се досещате, тези от тях, които са с най-нисък ръст,

качиха голи снимки

на краката си,

за да покажат колко са дълги. В стремежа си да бъдат оригинални някои от тях дори застанаха на челна стойка и вдигнаха бедра във въздуха. Други пък заснеха в клипове как мият кола с гъба в изрязани къси панталони, прилепвайки дупе до камерата. Кадрите са направени от долу, за да изглеждат краката много дълги и много слаби. Фенките им последваха примера и забравиха защо точно са във фитнеса. Фейсбук се препълни от фотоси на момичета по клинове, снимащи дупетата си в огледалото. Отдолу задължително е изписано на английски, че е време за тренировка, за да бъде ясно и да няма объркване. Това предизвика вълна от иронични коментари и дори в социалната мрежа вече се появиха няколко групи, осмиващи почитателките на белфитата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене