Как се снимат коледни светлини

България е блеснала в десетки коледни светлини. Искате ли да ги запечатате завинаги? Списание "Всичко за жената" съветва как. 

Снимайте навън
Най-добрата тактика е да направите такива снимки навън малко преди да се е стъмнило. Фотографите го наричат „magic hour” - времето от късния следобед, когато вече е сумрак, но не е тъмно. Още по-добре би било, ако попаднете на ден с мъгла. Така светлинките ще изглеждат по-загадъчни и ще блестят магично в полумрака.

Запълнете вашия кадър
Направете така, че в кадъра ви да попадне всичко интересно наоколо, а не само една осветена елха например. Така снимките ви ще изглеждат по-професионално. Използвайте всякакви дървета, улични лампи, сгради, знаци и хора за още по-интересна композиция. Въобще огледайте се и си вземете най-доброто от заобикалящото ви.

Включете небето
Особено наблегнете на него, ако има драматично излъчване с изразителни облаци. То ще се превърне в прекрасен фон за коледните светлинки и ще е важен източник на светлина за кадъра.
Бъдете търпеливи. Може да се наложи да изчакате, докато небето и облаците „застанат“ идеални заедно за снимка. Направете много снимки. В дигиталната ера е по-добре да имате повече отколкото недостатъчно.
В същото време не позволявайте небето „да ви открадне“ кадъра, ако целта ви е да направите хубава снимка на коледни светлини. Превърнете тях в основна атракция.

Работете със статив или върху стабилна основа
Ако не разполагате със статив, сложете фотоапарата върху стабилна основа – това ще даде добър резултат. Другата опция, с която може да работите в случая, е времето за освобождаване на затвора. А най-добре комбинирайте и двете.

Останалите съвети за това как да имате перфектните фотографии на коледни светлинки ще откриете в новия брой на сп. "Всичко за жената" - излиза на 18 декември, четвъртък.  

Желаем ви Коледа на фокус!

 

 

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене