Неразрешени църковни загадки

Изповед с фатален край

На 16 април 1950 г. 25-годишната учителка и носителка на титлата "Кралица на красотата" Ирене Гарза отишла да се изповяда в католическата църква в Тексас... Пет дни по-късно я открили изнасилена и убита. До трупа бил намерен диаскоп и въже. Малко след убийството в полицията дошъл мъж да търси диаскопа си. Собственикът се оказал отец Джон Фейт, който и преди бил обвиняван в опит за изнасилване. Доказателствата обаче никога не стигали за присъда. И сега не е ясно дали той е убиецът на Ирене.

Убиецът на свещеници

На 4 декември 1982 г. странен на вид мъж влязъл в католическата църква в Бойзи, Айдахо. Бил около 40-годишен и изглежда чакал реда си за изповедалнята. Малко след влизането си обаче бил намерен мъртъв на пода на църквата. Самоличността му така и не била установена, но в него открили $ 1,900 и бележка, в която се давали указания да използват парите за погребението. Мъжът явно искал да умре в изповедалнята, но не изчислил времето, за което приетият цианкалий ще подейства.Запознати със случая свързват странника с убийството на двама свещеници, които били убити и оставени голи с вързани на гърба си ръце, и обясняват самоубийството му с угризения на съвестта.

Гневните сатанисти

Когато открили отец Алфред Кунц да лежи с прерязано гърло в църквата, в която служил в продължение на 32 години, жителите на Уисконсин били шокирани. Е, не всички...

Приближен до свещеника веднага свързал случилото се с дейността на Кунц извън храма. Отецът често ходил да освобождава обсебени от силите на мрака.
Неговият помощник в тези екзорсистки практики разказва, че 67-годишният свещеник трябвало да посети мъж, станал жертва на злите сили, но в деня, когато това трябвало да се случи, Афред намерил смъртта си. И то по начин, който доказвал, че най-вероятно божият служител е разгневил група сатанисти, решили да си го върнат.

Тук витае духът на каменоделеца

Англиканската църква "Свети Марк" построена през 1868 г. в Уайоминг е историческа забележителност. Тя обаче е известна повече с това, че се смята за обитавана.

Строежът се забавил с 41 години, защото двамата шведски каменоделци, наети да работят, изчезнали мистериозно. Освен това на мястото, където вървял строежът, непрестанно се случвали странни неща и се появявала непозната фигура. Дори позволили на новите работници да построят отделна стая за призрачния си приятел.
Обяснението се появило доста по-късно, когато един свещеник изслушал изповедта на умиращ. Човекът, който бил на смъртно легло, си признал, че е единият от каменоделците.

Неговият колега претърпял инцидент по време на работа, но от страх да не го обвинят, другарят му покрил тялото с цимент. Така най-вероятно призракът бил просто духът на зазидания каменоделец.

Комунистите ли са виновни

След като напуснал Полша и се преместил в Брадфорд, Англия, отец Хенри Борински поел грижите за общност от 15000 вярващи полски граждани. Само че през юли 1953 г. само 10 месеца след като заел поста Борински изчезнал.
Хазайката на свещеника чула един негов разговор по телефона малко преди да изчезне. Разговорът, който се водил на полски, завършил на английски с думите "Добре, тръгвам". 

Тъй като голяма част от посещаващите проповедите на свещеника били полски емигранти, избягали от режима в страната си, а Хенри се славел с крайните си изказвания срещу комунистите, мнозина заподозрели, че тайни полски агенти примамили отеца извън дома му, отвлекли го и го убили. Отговор и до днес няма, а случаят остава нерешен.

Извънземните помахали в отговор

През април 1959 г. англиганският свещеник Уилям Джил бил изпратен на мисия в Папуа Нова Гвинея. Там той станал свидетел на странно явление. Необичайна светлина се спуснала над планината. Източникът бил обект с форма на диск, който сякаш имал четири крака. Свидетелите, които били с отеца, твърдят, че от него се появили четири фигури. Когато същото нещо се повторило отново, Джил решил да помаха на посетителите и за негова изненада, те му помахали в отговор. При следващата си поява корабите на извънземните вече били станали осем. Но повече не се върнали. Случаят с отец Уилям си остава една от приеманите за най-достоверни срещи с извънземни.

И съпругата става жертва

По време на снимките на предаването "Неразрешените загадки" изчезват очилата, които са едно от най-важните доказателства в делото срещу Денис Пери. Той е обвинен за убийството на отец Харолд и съпругата му Телма.Въпреки че има свидетели, според които той е заплашил отеца малко преди смъртта му, в деня на самото убийство Пери е на 6 часа път с кола от мястото на срелбата. Затова някои си обясняват изчезналите очила с божия намеса, предназначена да спаси невинен. И без очилата обаче Пери е осъден.

Бебето, оставено пред храма

Темата на неделната служба на 27 февруари 1994 г. била изоставените деца. Когато свършила, свещеникът бил изненадан да открие... изоставено бебе пред вратите на храма.

Заради ниските температури, тялото на новороденото били вкочанено и аутопсията била направена чак три дни по-късно. Тя показала, че пеленачето било напълно здраво и причината за смъртта му бил студът.

Прегледът обаче установил и друго - пъпната връв на момченцето не била прерязана, а по-скоро откъсната, което доказвало подозрението, че бебето не било родено в болница.

Въпреки че взели ДНК проба от пелените, с които било увито, разследващите не успели да открият самоличността на детето.

Хорът, който оцеля по чудо

Няма нищо чудно и загадъчно в експлозията, която разрушила баптистката църква в Небраска на 1 март 1950 г. Причината за нея било изтичането на газ, а последствията предвидими.

Странно било как хорът, който трябвало да бъде в църквата по това време, за да репетира, оцелял, без да има нито една жертва.

Групата трябвало да се събере за репетиция точно в седем сутринта, но 15-те хористи, които винаги били точни, закъснели и в 7,27 ч, когато станала експлозията, в залата нямало никого.

По необясними причини онази сутрин на всеки се случило нещо, което го забавило. Някои се успали, други не успели да запалят колата си, трети не могли да се оправят с децата си. Незнайно как дори жената, която живеела срещу църквата, закъсняла с половин час...

Криптата с човешки кости

Построена през XIII век църквата "Света Троица" се е превърнала в забележителност в Ротуел, Англия.

Една от причините мястото да си спечели толкова голяма слава е и фактът, че под нея е открита стая, пълна с човешки кости. Неиндентифицираните останки са принадлежали на около 1500 човека.

Според легендата гробар, който влязъл в църквата да се помоли, пропаднал и се озовал в ужасяващата стая. Тогава пространството било щателно проучено, а костите разпределени на различни редове. Така храмът се превърнал в туристическа атракция.

Интересното е, че никой не знае какъв е произходът на костите. Една широко разпространена теория е, че те са на хора, покосени от чумата.
Според други те са воини, загинали в битка и намерили своя общ гроб под църквата.

Материалът е на вестник "Труд"

Някои божии служители нарушват закона.
Някои божии служители нарушват закона.
Никога не знаеш какво може да има под един храм.
Никога не знаеш какво може да има под един храм.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене