Румънски имигрант иска да се прибере в родината, британките пиели много

Първият румънски имигрант, влязъл във Великобритания в началото на миналата година след отпадането на ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци Виктор Спиреску (вдясно) Факсимиле от "Дейли стар"

Първият румънски имигрант, влязъл във Великобритания в началото на миналата година след отпадането на ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци, сега панически иска да се върне от Острова, разказва "Дейли стар". Виктор Спиреску получава във Великобритания надница 50 пъти по-голяма отколкото в Румъния, но не може да понася англичанките и е в постоянен стрес.

"Печеля по 250 лири на ден, по някога 300. Пращам пари в Румъния всеки две седмици. Някои казват, че румънците идват тук, за да крадат работни места от англичаните, но това не е вярно. Всеки може да намери работа в Англия, ако иска. Има хора, които предпочитат да стоят вкъщи, да мързелуват и да получават социални помощи. Но аз предпочитам да работя", казва румънецът, пред "Дейли стар".

Той обаче не може да си намери подходяща съпруга и иска да се върне в родината си. "Липсват ми културата и традициите на Румъния. Хората във Великобритания са толкова шумни. Влизам в метрото и слушам как си говорят момичетата. Какъв шум вдигат! А и момичетата тук пият толкова много. В петък вечер момичетата са толкова пияни. Това не ми харесва. В Румъния не можете да видите такова нещо. Плаша се от английските момичета. Не ме разбирайте погрешно - английските момичета са красиви, имат добри гени, но се държат много различно от румънските момичета. Те са равни с мъжете. Аз искам момиче, което да ми готви и да ми пере дрехите, а сега върша сам тези неща", обяснява румънският имигрант.

Виктор Спиреску стана медийна знаменитост с пристигането си. В началото на престоя си във Великобритания той преживя горчиво разочарование. Само седмица след назначаването си, бе изгонен от работа, защото журналистите не спрели да му досаждат и той постоянно говорел по телефона си. Виктор бил нает в една автомивка в Бедфордшир. Но вместо да си върши работата, той давал интервюта и се държал като знаменитост.

Английските вестници разнищиха живота му и разкриха, че в Румъния Спиреску е бил глобен, защото преди години нападнал бившата си 19-годишна годеница, която живее в трансилванско селце.

В родината си Спиреску трудно можел да си намери работа, през годините е бил овчар, електотехник и механик. Затова решил да си опита късмета зад граница и все още не е решил окончателно дали ще се изнесе от Великобритания, независимо от преживяните радочарования

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене