12 прически според зодиакалния знак (галерия)

Жените са толкова подвластни на влиянието на звездите и планетите, че на практика Сатурновите дупки, ретроградният Меркурий и фазите на Луната определят ако не целия им живот, то поне онази част от него, която прекарват будни.

В същото време са малко тези, които не се информират преди работа какво им вещаят звездите за деня. А ако около вас има такава, която твърди, че не го прави, имайте предвид, че тя със сигурност ви лъже.

Под какъвто и зодиакален знак да са родени обаче, всички жени, дори най-небрежно изглеждащите, отделят внимание на косата си.

Следят педантично кога трябва да подновят цвета , кога е време да я подкъсят малко, за да освежат прическата си или просто търсят неуморимо подходящия фризьор, под чиито ръце се чувстват спокойни.

Защото красивата коса е не само визитна картичка на представителките на нежния пол, но и е решаваща за самочувствието им.

По тези две причини предлагаме 12 различни прически във формата на плитки според зодията ви, но с уговорката, че ако например сте Лъвица, не е задължително да се ограничавате само до холандски венец.

1. Овен: двойна рибена кост с 5 кичура

Стегнатата двойна рибена кост от 5 кичура наподобява рогата на Овните. Но само на външен вид, защото представителките на зодията изобщо не са толкова педантични, че да изберат строгостта на тази прическа. В нея има обаче и доза практичност – трудно се разваля, затова може дори да спите с нея.

За да бъде направена, се иска желязно търпение и пак не е сигурно, че ще успеете сами. Затова помолете някоя приятелка, която е добра в плетенето на коси, в случай че не ви се ходи при фризьор.

Първо трябва да разделите косата на две равни части. Втората стъпка е да хванете малък кичур в основата на косата, който трябва да разделите на 5 по-малки. Третата особеност е, че при сплитането не налагате кичурите един върху друг, а един зад друг, тоест плетете плитката отдолу.

Когато изплетете докрай двете рибени кости, ги завийте една около друга и ги фиксирайте с фиби на тила, така че да се получи нещо като кок.

2. Телец: сплетен кок

Половината от тази прическа е рибена кост. За да си я направите сами, обърнете глава надолу и започнете плетенето от основата на косата над врата в областта на тила. Когато стигнете до темето, вържете рибената кост заедно с останалата несплетена част от косата в стегната опашка.

Накрая ви остава само да стилизирате опашката така, че тя да не закрива рибената кост. Ако косата ви е по-дълга, може да сплетете обикновена опашка, която да навиете на кръгъл кок около ластика. Най-лесния вариант обаче е да използвате гъба за кок. Промушете опашката през нея и след това приберете с фиби кичур по кичур в основата . А ако не ви се занимава и с това, може просто да захванете с друг ластик косата в небрежен рошав кок.

3. Близнаци: двойка идентични рибени кости

Грижлива майка би сплела точно така косите на малкото си момиченце. Върху главата на порасналите рибена кост изглежда също добре и придава момичешка невинност. Освен това е перфектен начин за прибиране на косата по време на сутрешно тичане или тенировка във фитнеса. Едно време пък това беше единственият начин да се направят ситни вълнички. А това, което я прави подходяща за представителките на близнаците, е, че крайният резултат доста напомня знака на зодията.

Прави се лесно. Косата се разделя на две равни части и всяка от тях се заплита от 3 малки кичура. По време на сплитането към всеки кичур се добавя нов. Накрая рибената кост завършва в обикновена плитка, краят на която се захваща с ластик.

4. Рак: опашката на омара

Опашката на омара е точно като жените Раци – изглежда по бохемски сложна, но не изисква много и става лесно. Прави се на две части.

За първата е нужно да хванете един средно голям кичур, който пада пред лицето ви. Ако имате по-дълъг бретон, вземете него. Разделете го на две части, усучете горната хубаво около пръста си и я пъхнете зад долната. Нея усучете също и направете пак подпъхване. Усучете отново първия кичур, но този път добавете нов към него. Сплитайте така, докато не съберете цялата свободна коса над ухото си. Захванете направеното дотук с шнола.

В случай че първата част сте изпълнили от лявата страна на лицето си, втората ще сплетете от дясната. Съберете остатъка от косата си в ръка и я разделете на три. С първите две направете отново усукване и пъхане на едната част зад другата. След това ги съберете и усуквайте около третия неизползван досега кичур. Накрая захванете с ластик, а първата част фиксирайте в косата с фибичка. Накрая раздърпайте малко получената плитка, така че да изглежда небрежна.

5. Лъв: холандски венец

На кралиците в зодиака ще подхожда плитка, която напомня корона. Холандският венец е именно такъв тип прическа. Той се заплита като най-обикновена рибена кост с три кичура. Единствената разлика е, че не трябва да прибирате цялата коса. Това се получава, като добавяте коса само от горната страна на плитката. За холандския венец не е нужно да плетете дълго. Накрая го захванете с малко ластиче и леко раздърпайте кичурите от него, така че да изглежда по-обемен и масивен.

6. Дева: плитката на доячката

За дейните Деви това е идеалната плитка по две причини. Първо става ужасно бързо и лесно, защото представителките на зодията нямат излишно време и второ – тя е практична и семпла.

За нея трябва да разделите косата на две части. От тях направете 2 най-обикновени плитки. След това ги увийте над главата си като лента и ги фиксирайте с фиби. Краищата на двете плитки може да захванете също с фиби или да завържете с някаква цветна панделка.

7. Везни: рибена кост във формата на окръжност

Везните винаги са на кантар. Като най-балансираната и хармонична зодия те обичат да са последователни. Затова в никакъв случай няма да изберат асиметрията или хаосът, за да приберат косите си. При това положение най-добрият избор за тях е рибена кост във формата на окръжност.

За да изплетете сами подобно нещо, е нужно много търпение и правилно разделяне на косата. Последното става с помощта на гребен. С негова помощ определете линията, по която ще върви рибената кост, за да можете да добавяте кичури към нея от правилното място. Отдясно на плитката това ще става винаги от периферията на косата ви, а отляво - от външната страна на очертаната от гребена граница. Края на плетката си вържете с ластик и прикрепете с фиба под основната линия на окръжността.

8. Скорпион: ситни негърски плитки

Скорпионките са винаги в бойна готовност. Тяхната прическа трябва да напомня това на останалите жени в зодиака. Нищо не внушава характера на воин толкова добре, колкото ситните плитки. Разнообразието при тях е огромно и зависи основно от това как ще разделите косата, преди да започнете плетенето. Може да я разделите на триъгълници, правоъгълници, зигзаг или други неправилни форми. Майсторлъкът е нужен при плетенето, защото разполагате с много малки кичури коса, които трябва да разделяте на еднакво тънки части.

Подобно творение сами няма как да спретнете. Или идете при професионалист, или се оставете в ръцете на някоя приятелка.

9. Стрелец: прическата на Катнис

Плитката е вдъхновена от главната героиня от “Игрите на глада” Катнис и по-специално - прическата, с която Дженифър Лоурънс се превъплъщава в образа на перфектния стрелец в пълнометражната поредица.

На снимка плитката изглежда малко сложна, но е съвсем лесно да си я направите сами. Тя представлява най-обикновена рибена кост, която започва над едното ухо и завършва под другото в плитка. От коя страна, няма значение, освен ако имате асиметричен бретон. В този случай краят на плитката трябва да бъде от страната, на която е ориентиран бретонът.

10. Козирог: рибена кост, приличаща на малка стълба

Козирозите са педантични и прагматични. Обикновено работят много, за да се изкачат максимално в кариерата си. Заради всички тези неща вероятно най-удачната плитка за жените от тази зодия е рибената кост, напомняща стълбичка. Тя не обхваща цялата коса, а само онази част, която би им попречила да виждат идеално – бретона. Ако нямат такъв, то става дума за кичурите, които винаги падат върху лицето им. Количеството се разделя на 2 части. Едната се плете като стандартна малка рибена кост, с тази разлика, че от едната  страна се вплита винаги част от плитка, която се прави паралелно на нея.
Двете плитки вървят успоредно и завършват отделно една от друга. Накрая се захващат с малки ластичета, които се скриват в останалата коса.

11. Водолей: плитка “Водопад”

Дамите от тази зодия обожават свободата си. Независимо дали става дума за работа, личен живот или прическа. Затова плитката “водопад” е препоръчителна за техните коси. Тя се прави хоризонтално на границата между тила и темето. Започва от едното ухо и завършва при другото. За плетенето  се използват стандартно 3 кичура, като се добавят кичури по време на плетенето в двата края. Особеното при “водопада”, е, че частта, която се захваща всеки път отгоре, не се използва за по-нататъшното плетене. Тя просто минава през плитката и пада свободно след нея. Накрая завършва с най-обикновена плитка.

12. Риби: рибена опашка

Това е може би най-лесната за правене плитка, която само прилича на рибена кост. За нея хващате цялата коса и я разделяте на две.

От най-външните части на половините изкарвате по един тънък кичур и го прибавяте към другата част. По този начин изплитате цялата коса, а края захващате с ластик. Ако ви се струва прекалено подредено, може леко да раздърпате плитката.

Материалът е на вестник "24 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене