Миси на Иван Звездев тежи 1 кг, пазят я от едри котараци

Иван Звездев позира с минишпица, облечен е розово тоалетче.   СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Любимото сутрешно занимание на малкия Иван - третото дете на усмихнатия водещ Иван Звездев, е да раздава целувки. Но не на татко си, а най-напред на Миси. Така се казва 6-месечният минишпиц, който е част от семейството от декември.

Миси е женска и тежи само килограм. Изобщо не се дърпа от сутрешните ласки, защото Иван, който току-що е пил мляко, си бута муцунката в нейната, а ароматът явно ѝ допада.

Бебето Иван си играе най-много с 6-месечното куче. Всяка сутрин става и първата му работа е да я нацелува.
Бебето Иван си играе най-много с 6-месечното куче. Всяка сутрин става и първата му работа е да я нацелува.

Всъщност Миси е всеядна. Освен кюфтенцата на Звездев, с които той от време на време я глези, обича и зеленчуци - яла е лук, праз, броколи. Но понеже породата ѝ е изкуствено създадена, ветеринарят казал, че до шестия месец трябва да я хранят само с кучешка храна. “Когато се правят такива кръстоски в природата, понякога стават грешки. Тя не може сама да произвежда някои важни елементи, например витамин D. Има специални храни, с които да си го набавя”, обяснява водещият. Затова той гледа да е твърд по отношение на менюто ѝ, но понякога се смилява, умилен от погледа на пухкавата госпожичка, както сам я нарича.

Миси си има  малко легълце  в хола, за да спи  на топло. “Тя е  фино  куче”, казва  Иван  Звездев.
Миси си има малко легълце в хола, за да спи на топло. “Тя е фино куче”, казва Иван Звездев.

Миси явно добре знае това и всеки път, щом го види да тръгва към кухнята, дори да се излежава полузаспала в хола, хуква подире му. Наясно е какво прави той там и че всеки път “изпуска” по нещо на земята, което тя да дегустира. Било то картоф или парченце месо. Отделно от това редовно “дезинфекцира” ръцете му, като ги облизва от всички страни, защото колкото и да ги мие, те все ухаят на някаква гозба.

И въпреки че най-строг с нея вкъщи се опитва да е именно Звездев, тя май обича най-много него. Но като цяло е любвеобилно куче и се радва на всеки - факт, който кара от време на време водещия да ревнува. “Защото аз си мисля, че само с мен се държи така, а то какво се оказва - че е такава по принцип”, смее се той.

Даниела е поела основните грижи за Миси.
Даниела е поела основните грижи за Миси.

Миси бързо влязла под кожата на всички. Затова я кръстили така. Името ѝ идва от английския израз - I miss you (чете се “Ай мис ю” и означава липсваш ми), защото дори за малко да не е около тях, веднага им липсва.

Най-много с нея си играе двегодишният Иван. Първия път, когато я видял, не разбрал, че е жива, а я помислил за играчка. Вдигнал я за опашката, но тя дори не изскимтяла. “Много е кротка, само стои и те гледа. Като мече. Но напоследък ни буди в 6 сутринта - не спира да джафка, докато не станем, ще трябва да я отучим”, разказва Иван Звездев.

Понякога вкъщи избухват и “скандали” - двете бебета - Миси и Иван, от време на време се карат. Най-вече когато Миси открадне някоя част от конструктора на Иван, а той тръгне да я гони и не може да я стигне. Тя се скрива под масата, а той започва да се ядосва, да вика.

Грижите за Миси е поела най-вече Даниела - най-голямото дете в семейството на Звездев и съпругата му Юлиана. Тази година тя завършва Испанската гимназия в София. Именно заради нея купили Миси. “Тя отдавна искаше кученце, затова го взехме. Но като цяло беше спонтанно. Бяхме в един мол и я видяхме на витрината. И нали казват, че кучето и стопанинът му веднага се познават...”, разказва Звездев.

Доскоро Миси не излизала навън, първо трябвало да мине всички ваксини. Сега я пускат по двора, но я наглеждат, защото е опасно. Звездев все се притеснява да не я срещне някой от едрите котараци в Панчарево. Тежат по 4-5 кг и редовно посещават двора му.

Оставят му “подаръци” - мишки пред вратата - кой знае защо, явно са решили, че им е стопанин. “Пристигат си неканени, и то без да ги храня. Но както казаха колегите, по-добре да има котки, отколкото мишки - те са по-опасни и неприятни”, казва водещият.

Миси изисква и други грижи. Всеки ден решат пухкавата ѝ козина, за да не се сплъстява, а тя ненавижда тази процедура. Къпят я, но най-много веднъж в месеца. Най-голямото приключение е сушенето със сешоара, който тя също мрази. “Пищи, дърпа се. Затова я държим във въздуха, докато я изсушим”, смее се Звездев.

В момента той е зает с разработване на интернет проект, с който с екипа му възстановяват епизодите “В кухнята на Звездев”. Усилено работи и по създаване на ресторант, какъвто не е правен досега. А след дни пак ще го видим на екран. Този път по Нова тв. Звездев е един от участниците в “И аз го мога”. Той и още 9 известни личности ще изпълняват различни задачи, а тричленно жури ще ги оценява.

Материалът е на вестник "24 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене