Булките да се боядисват 10 дни преди сватбата и да пият много вода

Детоксикацията е първото и основно условие, за да заработят както трябва всички системи в организма. Тя включва интензивна хидратация с пиене на много вода и олекотен хранителен режим. След две седмици, дори десетина дни спазване на тези две основни правила човек започва да се чувства, а оттам и да изглежда по-добре. А това винаги е важно, особено ако ви предстои сватба.

Много булки правят грешки в подготовката си за големия ден или напълно я пренебрегват покрай организацията на самото тържество. Ето какви грижи и за кои части на тялото трябва да полагате, за да извадите на показ пълния си блясък.

Шия и деколте

Грижата за оголените части от торса, които ще се виждат от булчинската рокля, е особено важна, казва бюти експертът Антоанета Цветанова. Като първа стъпка в тази грижа тя препоръчва пилинг на деколтето, шията и ръцете, с който да отстраним остатъците от зимния сезон – суха кожа, залющвания. Следващата стъпка е дълбоката хидратация с масло от карите (ши). Нощната грижа също не бива да се пренебрегва. След душа и преди лягане е добре да се прави лек масаж с витамин Е и пшеничен зародиш, който ще направи кожата гладка, еластична и ще заличи дребните чертички, които се виждат дори и с просто око, когато тя е дехидратирана.

Лице

Дневна грижа с продукти с хиалуронова киселина, нощна – с антиоксиданти. Това е най-важното правило при подготовката на лицето.

Преди крема или серума обаче кожата се почиства. Най-препоръчвани са геловете за измиване на лице с млечна киселина (лактид ацид). Две такива процедури по 3 мин сутрин и вечер ще придадат на кожата свеж и светъл тен. Ако тя е проблемна, полирайте с ексфолииращ лосион.

Идва ред на хидратацията. Добре е кремът, който нанасяте сутрин, да е с хиалуронова киселина, без мазнини и да има SPF (слънцезащитен фактор) минимум 40. Нощният крем трябва да е богат да витамини, защото антиоксидантната грижа отстранява ефектите от стреса по кожата. А именно капилярната активност, която води до появата на червени “звездички”, на места, на които изобщо не ги очаквате. Два пъти седмично преди витаминозния крем може да се нанася и ароматерапевтична маска за допълнителна хидратация.

Десетина дни преди сватбата е добре да се избягват тежките фондьотени, съветва още Антоанета Цветанова. За да си “вземе дъх” кожата, замествайте ги с хидратантни кремове с цвят – BB, CC и DD кремове и коректори.

Денят преди тържеството е добре да се направи лек пилинг на лицето с ензими. Продава се на прах, смесва се леко с вода и се прави нежен масаж на кожата. За да сияе кожата и лицето да изглежда отпочинало, може да нанесете ампула за внезапен блясък. Тя може да се смеси с малко от фондьотена и служи като прекрасна основа за грим. Намира се във всички салони за красота. Може да си направите процедурата и на място.

Коса

Истинският нюанс на косата се избистря, след като оксидантите се отстраняват от косъма и остане само пигментът. Този период трае десетина дни и около две измивания на косата след боята. Така че всички оцветявания трябва да се извършват 10 дни преди сватбата. Модерни са топлите цветове – руса с оттенъци на оранжево и златисто, както и леденорусо, но без сиви нюанси, които състаряват и никак не изглеждат добре на нощна светлина. 

Добра подготовка преди боята е аргановата терапия. Може да се ползват продукти с арганово масло или да се правят маски с него в домашни условия. Неслучайно го наричат мароканското “течно злато” – то прави косата лъскава и здрава, намалява цъфтежа и накъсването и създава защитен слой върху косъма – затова експертите наричат аргановата терапия биоламиниране.

Добре е на сватбения ден да се използва и продукт за блясък на косата, за да е лъскава и красива на снимките.

Околоочен контур

В случай че бъдещата булка работи на компютър и очите ѝ са изморени, отекли или с тъмни кръгове под тях, то грижите трябва да започнат поне седмица преди сватбата. Отеклите очи не се гримират добре, казва и Антоанета Цветанова. За да ги излекувате, използвайте пачове за очи – поставят се като лепенки, оставят се да действат 5-10 мин като маска. Природните средства като сок от краставица или компреси с торбички с билков чай също работят.

Тен

Забравете за солариума - вреден е и е забранен от всички дерматологични дружества. Сияен тен може да си придадете и с леки автобронзанти - гел за по-мазни кожи или емулсия - за по-сухи. Но ги нанесете 3 дни преди сватбата. Козметичните марки предлагат и соларни пудри в различни нюанси. Но имайте предвид, че така нареченият бразилски тен, който беше хит преди години, вече е напълно демоде.

Антоанета Цветанова, бюти експерт: Препоръчвам очна линия, която прелива в бизоново кафяво

Най-активният фондьотен като покритие, без да си личи, че сте гримирани, е формулата в течен вариант – нанася се с четка. Когато приключи апликацията, лицето ви става напълно матирано. Тази формула е и много трайна.

Следва фиксиране на грима с транспарантната пудра, коректор в зоните, където се налага покриване, и контур на лицето – ако липсват скули, и всичко това прелято максимално добре. Трябва да се работи с малко продукт и да се апликира с четка.

За очите е добре да се сложи хубава очна линия, но не прекалявайте с дължината. Лично препоръчвам за сватбения ден окото да е “пеперудено”. Много е красиво и отива на всички. Очната линия се прилива максимално в така нареченото бизоново кафяво – тъмно капучино. Може да се сложат и малко сенки с перлен блясък в цвят шампанско върху подвижната част на клепача.

Веждите не бива да са като ваденка. Много леко може да се оформят с прахообразни сенки, за да бъдат по-трайни. Основата на веждата трябва да е по-светла, а от арката нататък да има омбре ефект - преливане към по-тъмно.

Що се отнася до ружа – може да не сложите червило, но щастливото излъчване на прасковения, кораловия, дори бледорозовия цвят – в случай че косите са тъмни, е задължително. Добре е да има лек блясък на устните и молив за очертаване на контура, както и лека пудра за фиксиране на червилото, така че поне за няколко часа да не се налага обновяване.

Преди черната спирала върху миглите трябва да се приложи керасинова грижа – да се сложи бяла спирала, богата на калций и други субстанции. Така миглите изглеждат плътни и удължени. И за да е всичко завършено, важен е и блясъкът на очите. Затова нощта преди събитието булката трябва да заспи с маска около очите с така наречения бленд ефект – все едно сме насочили прожектор, лъч светлина към окото. Този компонент дава повече сияние на погледа, а очите изглеждат по-отпочинали.

Материалът е на вестник "24 часа"

Антоанета Цветанова по време на семинар
Антоанета Цветанова по време на семинар
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене