Короноваха грешната Мис Вселена (видео)

Водещият на Мис Вселена Стив Харви допусна грешка и на финала на конкурса за красота в Лас Вегас и коронова 21-годишната Мис Колумбия.

Миналогодишната Мис Вселена - сънародничката ѝ Паулина Вега, я свали от главата ѝ и я връчи на 26-годишна актриса и модел от Филипините.

Родената в Щутгарт в от филипинско-германски брак Пиа Алонсо Вюртсбах бе обявена първоначално за заемаща второ място, но след първоначалното объркване бе коронована и мястото ѝ зае колумбийката. Трета остана 27-годишната американка Оливия Джордан от Тълса, щата Оклахома.

"Искам с цялото си сърце да се извиня на Мис Колумбия и на Мис Филипини за огромната си грешка. Чувствам се ужасно", написа в "Туитър" водещият.

Вюртсбах, която е първата филипинки с титлата от над 40 години насам, опита да обърне ситуацията в шега. "Беше много нетрадиционен момент. Съвсем в духа на 2015 г.", каза тя пред журналисти зад кулисите.

Минути преди края на шоуто автомобил се вряза в събрали се край казиното, където бе финалът на конкурса. От групата, сред която имаше мнозина французи, загина един и са ранени поне 36 души. Полицията заяви, че не смята случилото се за терористичен акт.

Мис Франция - Флора Кокерей, която е била на "Стад дьо Франс" по време на атентатите от 13 ноември, достигна финалните пет участнички.

В Топ-10 попадна Мис Япония - Ариана Миямото, която е от афро-американски произход и с ръста си от 1.73 м и бронзовата си кожа предизвика бурни спорове в страната си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене