Hyundai Genesis G90 - корейският майбах

Георги Луканов

Най-добрите в света иновации в областта на безопасността и технологиите са пъхнати в Genesis G90

Hyundai представи голям луксозен седан Genesis G90, първия, който ще лансира от новия бранд от корейците под името Genesis.

G90 (наричан EQ900 в Корея) ще конкурира най-добрите на пазара на луксозни автомобили с най-модерните в света технологични иновации и най-високи нива на усъвършенстване, удобство и динамични характеристики. С Genesis G90 корейците ще се опитат да се „наврат между шамарите“, които си раздават автомобили като Mercedes S-класа, BMW Серия 7, Audi A8, та дори и „Майбах“.

Отвън силуетът на G90 внушава мощност, но е и изчистен от дългия преден капак до елегантната задна част. A отвътре най-добрите ръчно изработени материали в комбинация с ергономия предоставят на пътниците абсолютен комфорт.

В очакване на напълно автономните автомобили лимузината G90 е снабдена с Genesis Smart Sense – система, която обединява авангардни технологии, включително усъвършенствания Highway Driving Assistance (асистент за управление по магистрала, който е наличен само за корейския пазар), Аdvanced Smart Cruise Control (усъвършенстван интелигентен круиз контрол) и Lane Keeping Assistance System (подпомагаща система за поддържане на лентата).

Genesis G90 е впечатляващ като размери. Той е дълъг 5205 мм, широк е 1915 мм, височината му е 1495 мм, а междуосието – цели 3160 мм. В зависимост от конфигурацията моделът ще тежи между 2420 и 2595 кг, като предлага товарен обем от 484 литра.

Истинската сила на автомобила е салонът. Той е огромен заради дългото междуосие. Отзад имаме две отделни кресла (електрически регулируеми в 14 позиции), разполагащи с индивидуални инфотейнмънт системи. Кожата не е пестена, климатичната система е с 3 зони на климатизация, аудиосистемата е Lexicon. Шофьорската седалка е регулируема в 22 посоки.

Първокласният дизайн включва комфорта на пътниците, като G90 предлага първата в света клинично одобрена система Smart Posture Caring (интелигентна грижа за позицията – SPC), която регулира автоматично седалката, волана, външните огледала и head-up дисплея в оптималното положение за тялото на шофьора (опция пак само за корейския пазар). Ергономичните VIP седалки за пътниците на G90 предоставят множество варианти за контролирани по електронен начин настройки и са одобрени от немската кампания за подобрено здраве на гърба – Aktion Gesunder Ricken.

Още за впечатляващия Genesis четете само в новия брой на списание "Авто Труд"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене