Трейлър на творчеството и живота на Фройд

Немският клиничен психолог Кристфрид Тьогел години наред изучава задълбочено научното наследство и архива на Зигмунд Фройд.

С книгата си “Фройд набързо” той успява да направи създателя на психоанализата достъпен за всеки. Доста смело, трудоемко, но в случая на Тьогел - успешно начинание.

Изключително ясно са резюмирани основните студии на Фройд, представени са най-интересните му случаи, обяснени са теориите му.

Разсъждаването над различните възгледи на Фройд за сънищата, неврозите, несъзнаваното, сексуалността, нагоните, дори религиите, литературата и изкуството не е просто начин да обогатим общата си култура, а да се замислим над собствените си реакции, поведения и потискани или не желания и нужди. Това е и възможност да осъзнаем много от процесите, случващи се в обществото ни. Защото в крайна сметка психоанализата може да се окаже ключът към истината не само за самите нас, но и за света.

Кристфрид Тьогел умело успява да създаде текст, който нито е прекалено сложен за разбиране от средностатистическия читател, нито е прекалено лесен и скучен за специалистите.

Най-интересни, лично за мен, са включените автобиографични текстове и кореспонденцията на Фройд. Защото те ни показват великия учен именно в човешката му светлина, с неговите собствени притеснения, страхове, страсти и мании. Книгата е като трейлър на творчеството и живота на Фройд, който да ни накара да искаме да научим още повече за този уникален учен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене