През уикенда за децата - кукли, клоуни, рицар без кон и дъргоноси джуджута

Да полетим с Карлсон

Храбър шивач и прекрасна бяла приказка чакат най-малките през последните дни на ваканцията. Чипоносковци и покорители на Луната ще забавляват  децата

6 февруари, събота

"Джуджето Дългоноско"
11,00ч. и 12,30 ч.
Театър "Възраждане"
София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека
Постановката „Джуджето Дългоноско” (по Вилхелм Хауф) ще развесели зрителите и ще ги подтикне да се замислят за същността на красотата и приятелството. Във вълшебната приказка главният герой Вилм е превърнат в уродливо джудже, след като се подиграва на неприятната външност на зла вещица. Режисьорът на спектакъла Бисерка Колевска умело ни разкрива как преминавайки през страданията заради новата си външност и освобождавайки се от магията, Вилм се преражда не само външно, но и душевно.

"Кукли и клоуни"
11,00 ч.
Учебен Куклен Театър НАТФИЗ
ул. "Георги С. Раковски" 108A, София
"Кукли и клоуни" е класически куклен спектакъл с "петрушки" (ръкавични кукли на параван). В забавния сюжет приключенията на куклените герои се редуват с комичните ситуации забъркани от клоуните. Общото между тях е наивния ентусиазъм и позитивната енергия, насочени в разрешаването на "сложните", житейски проблеми. И така, ненатрапчиво, чрез игра куклите и клоуните утвърждават ценности, като жизненост, приятелство, лоялност и справедливост.

"Храбрият шивач" по Братя Грим
11,30 ч.
Театър 199
София, ул. „Славянска“ 8
Режисьор - Рубен Гарабедян.

“Бяла приказка” по Валери Петров
10,30 ч., 12,00 ч. и 16, 30 ч.
Столичен куклен театър- Салон "Гурко"
София, ул. "Гурко" 14
В зимната снежна гора започва една Бяла приказка, разказана от големия Валери Петров. Тя е любима на деца и възрастни, защото в нея става дума за нещо много ценно - приятелството. В голямото приключение се втурват най-различни герои: избягало коте, упорито момченце, лукаво лисиче, нежно еленче, сънливо мече, крадливо свраче, тъжен метеоролог. Накрая, след куп премеждия, всеки е разбрал какво е това истинско приятелство. А може би не всеки?

"О, колко е хубаво в Панама"
10,30ч. и 12,00 ч.
Столичен куклен театър
София, бул. "Янко Сакъзов" 23А
Мечо и Тигър живеят на брега на реката, в малка схлупена къщурка. Един ден, докато лови риба, Мечо открива малък сандък с надпис "Панама". Това откритие възбужда любопитството на двамата приятели. Къде ли се намира тази Панама, как изглежда, на какво ли мирише? Много бързо любопитството се превръща в мечта, и на другата сутрин Мечо и Тигър скачат в лодката и тръгват по реката да търсят Панама. По пътя си срещат Риба, Крава и Птица, които твърдят, че за да откриеш Панама трябва да вървиш все наляво. И така наляво, наляво, Мечо и Тигър пристигат тново там, от където потеглиха - в своята малка, схлупена къщурка, но след цялото приключение същата тази къщурка, сега изглежда като най-прекрасното място на света! Добре дошли отново у дома!

"Пинокио"
11,00ч.
Младежки театър "Николай Бинев"
София, бул. "Дондуков" 8
Като всяка класическа творба (още повече ако е писана за деца) "Пинокио" отдавна е надхвърлил националните граници на своята родина и е станал част от световната култура. Затова и срещата на Младежкия театър с произведението на Колоди беше естествена и неминуема. Откакто е създадена, историята на дървената кукла – весела и поучителна, забавна и сантиментална – придружава детството на поколения деца. А след това, под напора на житейската реалност, бива забравена, за да се върне някой ден отново като любимо четиво на нашите деца и внуци и ни накара да открием за пореден път прелестната наивност на този свят наречен ПРИКАЗКА.

"Приказка за рицаря без кон"
14,00ч.
Младежки театър "Николай Бинев"
София, бул. "Дондуков" 8
В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят. Спектакълът остроумно жонглира с приказни мотиви и обрати – принцесата е затворена в кула, рицарят е тъжен (защото няма кон), разбойниците няма кого на оберат, а злият змей няма кого да изяде, вълшебникът не може да вижда бъдещето, а кръвожадният прилеп се оказва една малка.Една смешна история, в която се съдържа и голяма поука. Забавните песни и диалози създават приказно настроение в най-малките, но и успяват да усмихнат и по-големите, които са запазили детето в себе си.

"Концерт за бебоци" - Зала "Бебоци"
11,00 ч.
Национална опера и балет
София, ул. "Врабча" 1
Диригент е Борис Спасов, а режисьор Юлия Кръстева.

"Хензел и Гретел" - Опера за деца от Енгелберт Хумпердинк
11,00 ч.
Национална опера и балет
София, ул. "Врабча" 1

7 февруари, неделя

"Котаракът с чизми"
11,00ч. и 12,30 ч.
Театър "Възраждане"
София, пл. "Славейков" 4, Столична библиотека

"Грозното патенце" по Андерсен
11,30 ч.
Театър 199
София, ул. „Славянска“ 8
“Има истории за какво ли не...
Истории за принцеси,
истории за магьосници,
истории за съкровища,
истории за чудовища,
за любов, приятелство и славни приключения...

А тази е за едно пате.
История, която започва от белия лист и завършва високо-високо в небето...”

"Боризмейко"
10,30 ч. и 12,00 ч.
Столичен куклен театър- Салон "Гурко"
София, ул. "Гурко" 14
Младият Славейко и хубавата мома Лула се вричат един другиму да се вземат, но идва Змеят и отвлича момата. Минавайки през опасни перипетии, юнакът Славейко успява да си върне изгората.
Тази едновременно вълшебна и забавна история завършва с пищно сватбено веселие с не една, а две брачни двойки.

"Принцесите и змеят"
10,30 ч. и 12,00 ч
Столичен куклен театър
София, бул. "Янко Сакъзов" 23А
Решил Змеят да си търси съпруга. Започнал да обикаля всички царства и да търси принцеса за своя дом. Първата била толкова капризна, че му се наложило да я изяде. Втората Принцеса била толкова ревлива, че прогонвала всички. В третото царство, Змеят си харесал Принцеса, която обаче била сгодена. А годеникът й предизвикал Змеят на дуел. Победен и прогонен от земите на третото царство, Змеят отишъл в четвърто царство. Там той се запознал с Принцеса, която била много умна, образована и Змеят научил...?

"Карлсон, който живее на покрива"
11,00 ч.
Младежки театър "Николай Бинев"
София, бул. "Дондуков" 8
И точно преди да завали най-самотният дъжд и гърлото да ме стегне като при ангина, от покрива връхлита заглушаващият болката звук от бръмчаща перка. А с него в Детската стая нахлува единственият и незаменим, и само мой, Карлсон. Той е вяра и мечта, фантазия и ласка, и най-вече любов, много, много любов! Той е всичко онова, което изгубвам с излизането на мама от стаята. Ако ти ми се усмихнеш, аз ще ти разкажа за него...

"Концерт за бебоци" - Зала "Бебоци"
11,00 ч.
Национална опера и балет
София, ул. "Врабча" 1
Диригент е Борис Спасов, а режисьор Юлия Кръстева.

"Мечо Пух" - Детски мюзикъл от Андрей Дреников
11,00 ч.
Национална опера и балет
София, ул. "Врабча" 1

АНИМАЦИИ В КИНОСАЛОНИТЕ:

"Норм - полярният мечок"

Полярният мечок Норм и тримата му приятели - леминги са откъснати от арктическия си дом и пренесени сред плашещите небостъргачи в Ню Йорк. Мечокът е избран да бъде талисман на известна бизнес корпорация, но много скоро започва да тъгува по родния си край.Cine Grand

Cine Grand
5 февруари (петък), 11:30, 13:30
6 февруари (събота), 11:30, 13:30
7 февруари (неделя), 11:30, 13:30
8 февруари (понеделник), 11:30, 13:30
9 февруари (вторник), 11:30, 13:30
10 февруари (сряда), 11:30, 13:30
11 февруари (четвъртък), 11:30, 13:30

"Петсън и Финдъс: Малки бели, голямо приятелство"

Старият Петсън живее в малка червена къщичка и прекарва времето си в дялкане на дърво, вършене на причудливи неща върху своите безбройни изобретения, риболов и грижи за пилетата. Сякаш има всичко, от което човек се нуждае. А, да – на моменти се чувства малко самотен. Един ден съседката му Беда, която на драго сърце се грижи за всичко, му подарява малко коте, което да му прави компания. Петсън го кръщава Финдъс и го отглежда с любов. Щастието му е пълно, докато котаракът не започва да говори – това е началото на изпълнено с пакости, чудесно и неразделно приятелство.

Cine Grand
5 февруари (петък), 13:00
6 февруари (събота), 13:00
7 февруари (неделя), 13:00
8 февруари (понеделник), 13:00
9 февруари (вторник), 13:00
10 февруари (сряда), 13:00
11 февруари (четвъртък), 13:00

“Покори луната”

Три поколения момчета от фамилия на астронавти не спират да гравитират около Луната в тази весела анимация, готова да изстреля по-малките сред нас в космоса. В миналото дядото пропуска на косъм излитането си с мисията Аполо 11, защото синът му се разболява точно за полета, а с времето неудовлетворението копае пропаст между него и семейството му. В настоящето 12-годишният му внук, добро и смело хлапе, се промъква с приятелче в ракетата, подготвена за ново лунно пътешествие – зад тази мисия стои користна цел, но дребосъците ще вкарат нещата в ред и ще съберат семейството обратно.

Cine Grand

5 февруари (петък), 12:00, 14:00, 16:00
6 февруари (събота), 10:00, 12:00, 14:00, 16:00
7 февруари (неделя), 10:00, 12:00, 14:00, 16:00
8 февруари (понеделник), 12:00, 14:00, 16:00
9 февруари (вторник), 12:00, 14:00, 16:00
10 февруари (сряда), 12:00, 14:00, 16:00
11 февруари (четвъртък), 12:00, 14:00, 16:00

“Алвин и Чипоносковците: Голямото чипоключение”

След поредица от недоразумения, Алвин, Саймън и Теодор решават, че Дейв ще предложи брак на новата си приятелка в Маями…и ще ги зареже. Те разполагат с три дни да стигнат до него и да спрат годежа, не само за да не загубят Дейв, а и за да не се сдобият с ужасен доведен брат. Новата продукция е смесица от елементи на класическите чипоносковци, палав хумор и затрогващи моменти.

Cine Grand

5 февруари (петък), 11:00
6 февруари (събота), 11:00
7 февруари (неделя), 11:00
8 февруари (понеделник), 11:00
9 февруари (вторник), 11:00
10 февруари (сряда), 11:00
11 февруари (четвъртък), 11:00

"Робинзон Крузо"

В тази детска версия корабокрушенецът няма нужда да си измисля Петкан – островът, на който попада, гъмжи от приятели, водени от бъбривия папагал Мак. След известни проблеми в комуникацията (за разлика от други подобни филми, животните тук не говорят човешки) животът на Робинзон Крузо става толкова по-забавен, колкото по-хипстърски израстват косата и брадата му в цвят огън. А когато две дребни диви котки идват да мътят идилията на острова, всички разбират каква животоспасяваща сила е приятелството – ето я и поуката за дребосъците в салона.

Cine Grand

5 февруари (петък), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
6 февруари (събота), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
7 февруари (неделя), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
8 февруари (понеделник), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
9 февруари (вторник), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
10 февруари (сряда), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30
11 февруари (четвъртък), 10:30, 11:20, 12:30, 14:30, 16:30

Мечо и Тигър живеят на брега на реката, в малка схлупена къщурка. Един ден, докато лови риба, Мечо открива малък сандък с надпис "Панама".
Мечо и Тигър живеят на брега на реката, в малка схлупена къщурка. Един ден, докато лови риба, Мечо открива малък сандък с надпис "Панама".
В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят.
В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят.
Решил Змеят да си търси съпруга. Започнал да обикаля всички царства и да търси принцеса за своя дом.
Решил Змеят да си търси съпруга. Започнал да обикаля всички царства и да търси принцеса за своя дом.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене