Новата Мис Плеймейт: С Криско сме заедно

Ася Капчикова с рапъра Криско

Заедно сме с Криско. Много се акцентира върху това, искам да си го запазим за нас. Това казва новата Мис Плеймейт Ася Капчикова. Срещата ѝ с един от най-успешните ни рапъри е миналата година на снимачната площадка за видеото към песента на Криско и Ненчо Балабанов “Шапка ти свалям”. Ася е част от балета, който танцува в кадрите. А не след дълго се превръща в любимата жена на Криско.

“Любов от пръв поглед ли беше, Кристияне”, обръща се момичето към рапъра. “От втори”, шеговито отговаря той. Двамата не искат много да говорят за връзката си, макар Ася да признава, че обича да му готви. Най-често мусака. “Постоянно се снимам в неговите клипове - участвах и в “Наздраве”, казва тя. Това е видеото към последния издаден сингъл на певеца. В него главна роля играе Васил Василев-Зуека. Актьорът е почти неузнаваем - умишлено състарен, той показва как група възрастни мъже се забавляват, докато около тях танцуват много секси момичета. А новата Мис Плеймейт е една от тях.

Ася не е типичната носителка на подобни титли.

Тя няма силикон в

гърдите, не е

претърпяла никаква

пластична операция,

завършила е философия в Софийския университет и има благородна кауза. “Явих се на конкурса, защото исках да разчупя стереотипите, че красивите жени са глупави. Освен това имам кауза и мисля, че тя е много по-важна от победата”, обяснява Капчикова. Защото е решила да дари наградата, която получи за победата си - ваучер за 10 000 лева. Ще направи подаръка си на една жена, която е претърпяла операция от рак на гърдата. Затова Ася прави специална страница във фейсбук - “Дарявам женственост”, в която кани жените да разкажат своята история. “Ще прочета всички истории с доктор Енчев и ще решим на коя жена да даря наградата. Около мен няма жени с такива проблеми, но знам колко е важно да се правят профилактични прегледи. Лично аз ходя веднъж годишно. Проблемът се омаловажава, българската жена не си обръща достатъчно внимание. Сега имам поле за изява и искам да покажа, че е по-важно здравето, отколкото да отидеш и да си сложиш силикон”, казва Ася Капчикова.

Ася в една от фотосесиите си   СНИМКИ: ФЕЙСБУК
Ася в една от фотосесиите си СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Самата тя никога не се е замисляла да увеличава размера на гърдите си - гордее се, че е естествена, и често се шегува с приятелите си за малкия си бюст. Но не те, а

родителите ѝ са

първите, които

разбират, че иска

да участва в

“Мис Плеймейт”

Майката и бащата на Ася живеят в Девин, откъдето е и тя родом. Той е инструктор по шофьорски курсове, а тя е безработна. И двамата са широко скроени, така че нямат нищо против Ася да се пробва в конкурса. Заради него тя минава на строг режим - тренира във фитнеса пет пъти седмично, а храненето ѝ е на въглехидратна ротация. Това означава редуване на дни с нисък и дни с висок прием на въглехидрати. “Постепенно се намаляват въглехидратите - ориз, картофи, сладки неща, шоколади, много рядко си ги позволявам”, разказва Ася.

Още повече че и покрай работата си трябва да е във форма - тя е танцьорка. От съвсем малка знае, че иска да се занимава с това. Ходи на школи, пробва различни стилове. Когато завършва гимназията в Девин, се мести в София да учи. Спомня си как в последния учебен час учителката пита всеки от класа за какво мечтае, накъде би искал да се насочи. А Ася отговаря - към танците.

Тя се надява да учи журналистика, но я приемат да следва философия. Не съжалява, че завършва тази специалност, защото по нейните думи тя я изгражда като човек и ѝ помага да анализира хората около себе си.

Двамата се срещат на снимките за клипа на песента “Шапка ти свалям”
Двамата се срещат на снимките за клипа на песента “Шапка ти свалям”

Още докато учи в университета Ася започва да работи -

вечер танцува

по клубовете,

а през

деня е на

лекции

“Първо танцувах в столични клубове със “Сикрет гардън шоу”, сега съм с тях и с балет “Нова”, разказва новата Мис Плеймейт.

Покрай работата си пътува много. Последно се отправя към Маракеш, Мароко. Там с още 5 момичета от “Сикрет гардън шоу” трябва да танцува в празничната програма за Нова година. Но малко преди да замине, претърпява сериозен инцидент. Както върви по улицата вечер, свети си с телефона, за да вижда къде ходи, стъпва върху гипсокартон и пада от височина над три метра. Чупи си крака, но няма как да не замине - билетите са купени отдавна, ангажиментът не може да се отложи.

С доста подут крак, силни болки и патерици под мишница, Ася обикаля летищата, за да пристигне в Мароко. Макар че с другите от балета са измислили нова програма, в която Ася да участва със счупения си крак, шефът на хотела там категорично отказва тя да танцува. Притеснява се за здравословното ѝ състояние и дори иска да ѝ даде хонорара само да не се качи на сцената. Момичето не го взема, но и в крайна сметка не танцува с колежките си. “Изкарах си прекрасна новогодишна екскурзия”, усмихва се тя.

Ася все още се възстановява и ходи на рехабилитации. Сега графикът ѝ е още по-напрегнат. Непрекъснато я търсят за интервюта, а в четвъртък получи покана да участва в “Черешката на тортата”. Освен там тя ще се появи още веднъж на малкия екран - в новия български сериал “Откраднат живот”. Той разказва историята на двама млади хирурзи, чиито съдби се преплитат още от раждането. Прави се от продуцентската компания на Любо Нейков и Евтим Милошев “Дрийм тийм” и ще тръгне по Нова тв през март. “Ролята ми е на миналогодишната миска, така че играя себе си”, обяснява Ася. Продуцентите я канят, след като я виждат в клипа на Криско към “Шапка ти свалям”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене