15 лесни трика за красота, които да пробвате сега

Вечно бързате за някоя среща, а искате да изглеждате наистина добре? Това може да стане с няколко лесни трика за грим и коса. Вземете например визитните картички, които все ви се навират в ръката, докато търсите в чантата си ключовете за дома. И им намерете ново предназначение – да ви помогнат да не омажете целите си очи с черната спирала. С ръката, с която си служите, вземете четчицата спирала, а с другата - картичката, и я поставете на клепача си. Чак след това нанесете спиралата на миглите си и ще видите, че няма да има нито една излишна черна точица по очите ви.

Ето как да използвате ненужните визитни картички, за да нямате остатъци от спиралата по очите си.
Ето как да използвате ненужните визитни картички, за да нямате остатъци от спиралата по очите си.

Ако сте свикнали да придавата форма на миглите си с извивачка, ето още един трик – преди да я използвате,

задръжте я пред

топлата струя на

включен сешоар

След това изчакайте няколко секунди и тогава вижте колко по-добър ще е крайният резултат.

Големите и гъсти вежди са тренд в разкрасителната индустрия от миналата година, който се запазва с пълна сила и през тази. Ако все още не знаете как да ги постигнете, просто си вземете рициново масло. Нанасяйте от него всяка вечер – сложете 3-4 капки от маслото на пръстите си или на тампонче и намажете добре веждите. Оставете го да попие добре, докато спите – мастните киселини ще стимулират кръвообращението към тази част от тялото ви и ще ускорят растежа на косъмчетата. Ефектът ще е постигнат след не повече от два месеца.

Няма нищо привлекателно в червенината по клепачите ви, след като сте почистили веждите си. За да изглеждате добре след посещението в салона, потопете тампончета в прясно мляко и с тях минете по зачервените зони. Това важи и за раздразнените участъци и след коламаска. Оставете ги да подействат за около 10 минути, след това ги махнете и измийте със студена вода.

Приближете молива към пламъка от запалката, за да го нанасяте по-лесно.  СНИМКИ: АРХИВ
Приближете молива към пламъка от запалката, за да го нанасяте по-лесно. СНИМКИ: АРХИВ

След като изпиете зеления чай, запазете торбичката с него – опаковайте я в найлоново фолио и я оставете в хладилника. Когато се събудите сутрин и сте с подпухнали очи, сложете охладения чай върху очите си за няколко минути –

натуралният кофеин

в зеления чай може

да намали отоците

Затоплете молива за очи и така не само ще постигнете съвършен ефект на опушени очи, но и много по-лесно ще го нанасяте – ще бъде като очна линия. Вземете запалка и подръжте върха на молива близо до пламъка, но не и в него за няколко секунди. След това духнете леко, за да се охлади, и вече е готов за използване.

Добавете 2-3 капки за очи в спиралата си, ако е много суха.
Добавете 2-3 капки за очи в спиралата си, ако е много суха.

Ако спиралата ви е изсъхнала, а бързате и нямате време да тичате за нова, добавете няколко капки за очи в нея. След това прокарайте четката навътре навън от опаковката. Капките ще направят спиралата ви като нова.

Искате червилото ви да издържи по-дълго? Нанесете го на устните си както обикновено, а след това поставете носна кърпичка на устните си и сложете върху нея с четка пудра.

Преди да използвате извивачката, я нагрейте със сешоара.  СНИМКИ: АРХИВ
Преди да използвате извивачката, я нагрейте със сешоара. СНИМКИ: АРХИВ

Има сенки, чийто цвят не е толкова наситен, колкото очаквате. За да го подсилите, преди сенките нанесете бял молив.

Няма нищо по-досадно в забързаното ежедневение в това да чакате 15-20 минути, за да изсъхне маникюрът ви. Затова, след като сте сложили топлак,

нанесете капка-две

зехтин на всеки пръст

и оставете да стигне ноктите ви. Той ще бъде допълнителна защита за лака и ще спести поне 10 минути от чакането.

Погрижете се и за косата си. Кокосовото масло върши чудеса с нея. Нанесете от него от корените към връхчетата, след това си сложете найлонова шапка за къпане. Така маслото ще проникне по-добре в косата. Оставете да престои поне час, а след това измийте с шампоан и подхранете с балсам или маска.

Имате тънка коса? Направете я да изглежда по-гъста, като нанесете малко сенки за очи по скалпа си (или само на част от него). Разбира се, използвайте същия цвят като на косата си. Нанесете сенките с четка за руж среден размер директно върху скалпа си, като внимавате да не прекалите.

Ако ви се струва доста рисковано да пробвате тази хитрина, ето още нещо – нанесете малко количество бебешка пудра или сух шампоан в корените си точно преди да си легнете. Така

пудрата ще абсорбира

излишната мазнина

и ще придаде повече обем на косата ви. Когато станете от сън, нанесете още малко сух шампоан. Така не само ще имате хубава прическа, а и ще можете да си спестите малко време, като пропуснете миенето на косата преди работа.

Въпреки всички трикове имате нужда да оберете малко от грима по лицето си? Не се занимавайте с памучени тампони и тоалетни млека, а вземете малко тоалетна хартия. Тя ще успее да обере не само излишните сенки, а и потта и омазняването по кожата.

Ако косата ви се наелектризира и косъмчетата й стърчат на всички страни, изцедете сока от един лимон и го прибавете към шампоана или балсама си. Соковете с висока киселинност помагат хем косата да се почисти добре, хем да се намали омазняването й. Резултатът е гладка прическа, без да губите време за изправяне с преса или сешоар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене