Google подготвя наследник на Cardboard до края на годината

Снимка: Google

Google планира да пусне нов шлем за виртуална реалност за смартфони като това трябва да стане още тази година. Новата джаджа се сочи като наследник на Google Cardboard и неподобява Samsung Gear VR, твърди The Financial Times.

Според източниците на медията, Google възнамерява да разшири значително поддръжката, която Android оказва на технологията. Ето защо, новия продукт ще включва "по-добри сензори и лещи, както и по-здрав пластмасов корпус". Подобно на Cardboard и Gear VR, новият шлем също ще разчита на смартфона като дисплей и ще използва "по-голямата част от мощността на неговия процесор".

Накрая, новата версия на шлема ще бъде съвместима с много по-широк набор от Android устройства, отколкото от Gear VR, който работи само с Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, и Galaxy Note 5, предава kaldata.com.

Само преди месец Google обяви, че до момента от Cardboard вече са продадени около 5 милиона шлема, като не всички от тях са произлезли директно от компанията, тъй като джаджата е с отворен дизайн, който позволява на всеки производител да продава подобни устройства, маркирани с “Works with Google Cardboard”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене