В деня за безопасен Интернет google подарява по 2 GB дисково пространство

Снимка: Архив

По случай международния ден за безопасен Интернет, който се отбелязва днес за 13-ти пореден път, Google подарява на всички потребители по 2 GB безплатно дисково пространство в електронния облак Google Disk, при условие, че потребителят извърши кратка проверка на информационната сигурност.

Същата акция бе проведена и миналата година и можем да си помислим, че е възможно всяка година да увеличаваме дисковото пространство в Google Disk с по 2 GB, пише "Калдата".

Проверката е съвсем опростена и лесна, и се състои от пет стъпки, при които се проверяват телефонният номер, резервната електронна поща, използваните устройства за връзка с онлайн услугите на Интернет-гиганта, настройките за достъп до данните, паролите и двуфакторната оторизация.

Цялата процедура отнема не повече от минута. Струва си да се побърза, защото международният ден за безопасен Интернет приключва в нашия часови пояс към 8 часа на 9-ти февруари. Миналата година Google удължи акцията с една седмица, но сега не се знае, дали ще постъпи по същия начин.

Много потребители обсъждат това безплатно дисково пространство и се появиха съобщения, че дори и да не бъде подаден телефонен номер, Google подарява тези 2 GB дисково пространство в своя електронен облак.

Проверката на безопасността улеснява засичането на необичайна активност в профила (Gmail, Google Disk и други) и Google моментално съобщава, ако се направи опит за достъп до данните от неизвестно компютърно устройство или от твърде отдалечено от потребителя място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене