Нови български разкази за любов

“Обича ме, не те обича” е издание не просто за Свети Валентин, а за всеки един ден, в който заслужаваме да бъдем обичани.

Това са нестандартни разкази за уж стандартното чувство. В проекта се включват шестнайсет от най-популярните съвременни български автори, сред които Алек Попов, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Владимир Зарев, Емил Андреев, Кристин Димитрова, Палми Ранчев и Теодора Димова.

Захари Карабашлиев споделя за проекта: „Преди няколко месеца поканих някои от най-интересните български автори да напишат разказ по тази така позната, така втръснала на много хора, но вечно актуална тема – любовта. Идеята беше тази книга да отразява както новата българска проза, така и да е нещо като пространство за среща на поколения, литературни насоки и стил; с други думи – да бъде хартиеният еквивалент на едно литературно кафене, в което авторите разказват някаква история по темата.

Всеки от представените писатели тук е с различен творчески път и житейски опит. В тази антология обаче те участват не с товара на своите биографии и награди, а с тежестта и лекотата на своите страници. Нали пред любовта всички сме равни?

Художникът на корицата и всъщност и човекът, измислил култовото заглавие, е Дамян Дамянов. Книгата излиза в два варианта – розов и син, но това е просто дизайнерска хрумка – съдържанието е абсолютно еднакво.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?

Напишете дума/думи за търсене