Хармония в дома според обзавеждането

Обзавеждането на дома и отделните пространства в него е важен и отговорен процес. Мебелите, цветовете, материите, осветлението, цялото излъчване на дома създава и провокира усещания и емоции. Цветовете имат свое мощно въздействие, материите носят свой собствен заряд, а формата и разположението на мебелите взаимодействат с енергиите в дома.

Важно е в дома си човек да се чувства спокойно и сигурно. Хармонията се нуждае от ред и чистота. Пространствата трябва да са свободни, необходимо е да избягваме струпване на вещи и безпорядък. Хаосът създава усещане за несигурност, объркване, напрежение и страх. За да се чувстваме комфортно, трябва да организираме оптимално мебелите и вещите в дома си и да се стараем да го поддържаме в чист и приветлив вид.

Мебелите създават атмосферата и претворяват пространството. Основното за тях е, че те притежават лица и разполагайки ги в стаята, на показ трябва да са именно те. Изборът на подходящи, функционални и практични мебели за интериора е цяло умение. Специалистите препоръчват да подхождаме креативно към мебелите и възможностите на пространството.

Съвременният дом се нуждае от функционалност, съобразителност и идейност. Трапезарията трябва да е уютна, атмосферата трябва да е стимулираща и разведряваща душата, а излъчването й да е съвременно и иновативно. Най-важният елемент е масата за хранене. Тя трябва да е стабилна и здрава. Големината на масата се свързва с успеха и кариерата, колкото по-голяма, толкова по-бързо ще е развитието, а премереното наличие на метал от своя страна, привлича богатство и печалби. Същевременно пространството в трапезарията се нуждае от простор и свободно движение на енергиите. Идеалният вариант е разтегателна маса. Модел трапезна маса 1506 от мебели за дома Carmen е пример за оптимална комбинация от компактност, стабилност, надеждност и стилна визия. Красив плот от закалено стъкло в нежен бледо розов цвят гарантира нейната устойчивост, а здрави, прахово боядисани крака осигуряват надеждна опора с изящен дизайн. Съвършените заоблени краища гарантират безопасност и създават чувство за баланс и положителна енергия. Удобен, модерен механизъм за разтягане увеличава използваемата площ с помощта на допълнителен плот по средата. Чрез синхронно изтегляне на двете страни вие моментално разполагате с компактна, разтегателна, трапезна маса, която претворява атмосферата, внасяйки модерно и нестандартно излъчване. За завършеност в интериора на вашата кухня или трапезария масата може да се комбинира с удобни, олекотени столове в същия нежен цвят. Трапезен стол Carmen модел 145 е екстравагантно решение със съвременно, модерно излъчване, изработен от еко кожа и хромирани крака. За свежест и стил в обстановката може да се спрете на модел 134, чийто гръб е с ефектна декорация с цип, а Carmen 159 ще ви дари с незаменим комфорт и функционалност, изпълвайки пространството с елегантност и уют.

Следващото помещение, в което човек прекарва значителна част от времето си, е холът. Имено затова той се възприема като сърцето на дома. Обзавеждането и тук не трябва да е прекалено, енергията трябва да циркулира свободно и равномерно. Холната маса е бижуто в интериора и е препоръчително тя да е ниска и с овална форма, тъй като разположението й обикновено е в средата на помещението и височината й не трябва да пречи на енергийния поток. Същевременно облите форми хармонизират пространството и създават усещане за съвършен баланс. Холна маса Niki е интересно арт творение, чийто разчупени форми и нестандартна визия ще преобразят цялостно атмосферата в помещението, а дизайнът на Lora ще я обогати и същевременно ще внесе удобство за вас и вашите гости. Модел Lea впечатлява със стилно и хармонично съчетание от дърво, хромиран метал и стъкло. Наличието на втори закален и матиран стъклен плот подчертава нейната финост и практичност. Чрез комбинацията на различни материали в изработката се постига балансиране на енергиите в пространството.

Хармонията и балансът се задълбочават от наличието и на мека мебел от естествена кожа в обзавеждането на хола. По правило естествените материали действат благоприятно и внасят положителна енергия, радост и спокойствие. Кожен диван – двойка с релакс механизъм Carla е шедьовър на съвременния интериорен дизайн, отличаващ се с лукс, съвършен комфорт, практичност и подчертана функционалност. Мекотата на седалките, облегалките и подлакътниците, изработени от пухкав пълнеж, на модел Louisa диван – тройка ви обгръща и предизвиква прилив на приятни и топли усещания. Кожени мебели Veronica от своя страна съчетават удобство, стил и функционалност и напълно удовлетворяват и най-високите изисквания за уют и практичност. Естествената телешка кожа е с несравнима устойчивост и надеждност и запазва висококачествените си характеристики за дълъг период от време. Релакс функциите на всички модели гарантират пълноценна почивка и ефективно презареждане с жизнена енергия. Активирането на разтегателните механизми е лесно, бързо и не изисква излишни усилия. Според размера на помещението и възможностите за обзавеждане, диваните могат да се използват самостоятелно или в комбинация с други мебели от серията кожени холови гарнитури Carmen. По този начин комфортът и уютът са оптимално и балансирано постигнати.

Времето, прекарано в спокойна, хармонична обстановка действа стимулиращо, енергизиращо и пречистващо. Човек възстановява енергийния си заряд и вътрешно равновесие.

В най-интимната част от дома – спалнята, спокойствието, уюта и положителната енергия са задължителни. За да ги постигнем и съхраним, трябва прецизно да претворим атмосферата. Леглото трябва да е голямо, комфортно, меко, отпускащо и въздействащо. В него трябва да се чувстваме защитени, сигурни, спокойни и балансирани. Кожени спални OLIA нежно въздействат на сетивата, модели DONA галят чувството за естетика и лукс, а ERIC покоряват със съвършенство и визия. Те превръщат съня и почивката в неустоими удоволствия. Дизайнът е деликатен, изискан и премерено луксозен. Естествената кожа приканва към неустоим комфорт и наслада. Изящните овални форми на моделите омекотяват и хармонизират пространството. Успешно се създава релаксираща и презареждаща среда, в която тялото и духът ни си почиват оптимално. За постигане на съвършенство и завършеност към всяка спалня може да се избере подходящо нощно шкафче от предложенията на Carmen. Този на пръв поглед несъществен аксесоар добавя финален щрих в интериора. Хармонията е постигната и домът ще ни се отблагодари осезаемо за това.

Мебели Carmen са продукт на фирма БИТТЕЛ, която се старае да предложи на своите клиенти качествени, иновативни, функционални и креативни решения за обзавеждане на дома и офиса. На сайта на компанията www.bittel.bg всеки има възможността сам да се убеди в качествата и характеристиките на продуктите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене