Възстановяващият се от мозъчен кръвоизлив Радо Шишарката: Майка ми щеше да умре от притеснение

Шишарката няма търпение отново да тръгне по участия

"Родителите ми преживяха много тежко цялата история около прилошаването ми и постъпването ми в болница. Веднъж завинаги искам да кажа - не съм получавал инсулт и не съм парализиран. Майка ми и баща прочели, че положението ми е много лошо, и вдигнали кръвно. Замалко и те да се окажат в болница заради глупости."


Това заяви пред "България Днес" легендата на поп фолка Радо Шишарката, който прекара близо месец в столичните болници "Пирогов" и ИСУЛ заради мозъчен кръвоизлив.


"Радо участваше в снимките за новия сезон на "Столичани в повече", когато изневиделица му прилошало. Не знам дали от притеснение или от нещо друго, но не се почувствал добре. Скенерът показал, че има мозъчен кръвоизлив. През цялото време беше в съзнание и не е изпадал в някакви критични ситуации", разказа пред вестника съпругата му Силвия, която също е притеснена, но вярва, че положението на любимия й човек наистина не е толкова сериозно, колкото някои хора се опитват да го представят.

Радо си почива вкъщи при съпругата си Силвия
Радо си почива вкъщи при съпругата си Силвия


"Искам да споделя във връзка с някои публикации относно моето здравословно състояние. Първо, не съм получил инсулт, второ, говоря си нормално и не съм парализиран. Да имах здравословен проблем и в момента се възстановявам, но не мисля, че е редно да се измислят такива статии", възнегодува Шишарката. В момента той се е отдал на почивка, но планира възможно най-скоро време да се завърне на музикалната сцена.


Престоят на Радо в болничните заведения първоначално трябваше да бъде по-кратък, но заради допълнително изследвания се удължил. "Казаха ми, че ще изпишат по-рано, но все се удължаваше с по няколко дни. Изобщо не ми се лежи по болниците, но правя каквото ми кажат лекарите. Аз обаче се чувствам добре и не усещам да имам някакъв проблем", обясни изпълнителят на вселенския хит "Тигре, тигре".

Отменил всички ангажименти

Всички професионални ангажименти на Радо Шишарката в близките седмици са отменени, за да може да се възстанови след здравословния проблем.


Буквално няколко дни преди да пее в столична кръчма, той беше приет в болницата и участието му беше отменено. Собствениците на заведението трябваше на пожар да сменят плакати и реклами, като намериха негов заместител - сръбски изпълнител.
Традиционно Радо Шишарката е един от най-желаните певци и често има участия не само в столицата, но и в страната. Завръщането на модата за слушане на ретро чалга го превърна в желан изпълнител за редица нощни заведения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене