Баща и син в главните роли на първия лекарски сериал

В “Откраднат живот” Стоян Алексиев дебютира със своя наследник Александър, който се е снимал редом до Кийра Найтли и Крис Пайн

Актьорът Стоян Алексиев и неговият син Александър си партнират в главните роли пред камерата на първия български лекарски сериал "Откраднат живот".

Поредицата е продукция на "Дрийм тийм" и ще стартира по Нова телевизия през март.

Алексиев е бил в бурята (лудостта - бел. ред.) на крал Лир, безумствал е в ролята на Макбет и се е отчайвал като Чеховия Платонов на сцената, а последната му роля го отвежда директно в домовете на зрителите пред малкия екран в образа на уважаван лекар.

Някогашният директор на Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна се преобразява като д-р Генадиев, доказан акушер-гинеколог, но като всеки човек има своите тайни.

Никога досега Алексиев не е играл рамо до рамо със своя наследник Александър, който пък се е снимал заедно със звезди като Кийра Найтли и Крис Пайн. Попада в тяхната компания покрай участието си в холивудската продукция "Джак Райън: Теория на хаоса", режисирана от Кенет Брана. Също така е играл и на лондонската театрална сцена.

В новия сериал Алексиев-младши влиза под кожата на млад хирург със същото име като своето. Екранният Александър от дете боледува много и с времето решава да посвети живота си на медицината.

Героят е роден на една и съща дата с третия основен персонаж в поредицата - Калин, в чийто образ се превъплъщава Димо Алексиев. Актьорът, изиграл Йордан Йовков в историческия сериал "На границата", не е роднина на двамата си колеги, с които имат едно и също фамилно име.

Калин също е хирург и произхожда от лекарско семейство, а неговата най-желана цел е да покаже достойнствата си и да надрасне сянката на родителите си в професионален и личен план. Съдбите на двамата млади лекари се оказват преплетени още от тяхното раждане.

"Сюжетът разказва лични истории, които се развиват в болница. Тази тема винаги вълнува зрителя, защото представя много особена професия и неслучайно лекарите полагат Хипократова клетва. Здравето и животът са единственото, на което ние, хората, не можем да въздействаме -

не можем да го продаваме, не можем да го купуваме, не можем да го разменяме”, коментира продуцентът Евтим Милошев.

Според него образите са многопластови и крият изненади, което ги прави интересни, но и трудни за изиграване. Именно затова подборът на актьорите е бил от изключително значение.

Стоян Алексиев има двама сина и една дъщеря, а професията на артиста сякаш се предава в кръвта на мъжете с неговата фамилия. По-големият му наследник Цветан Алексиев е определян като "майстор на детайла" и актьор с мощно излъчване на сцената. Самият той обаче няма участие в "Откраднат живот".

Александър Алексиев пък не вярва в наследствената любов към изкуството, която се предава като задължение.

"Прекарал съм много време по сцените на театрите и на снимачните площадки. Предполагам, това е повлияло да избера този път, но всички в семейството ми винаги сме били свободни да избираме сами.

Бях на 11 месеца и

проходих в Пловдивския театър по време на репетиции на баща ми

Още тогава си казах: "Това ще е!", шегува се пред "168 часа" Алексиев.

Няма как синът да не е доволен от партньорството със своя баща, защото за него е най-сладко да работи с приятни хора.

"Трябва да има единомислие и да липсват болни амбиции. Важно е екипът да е на едно ниво и да иска да създаде нещо общо без значение дали е сериал, блокбъстър, или арт-хаус филм. Имал съм интересни партньорства. С Кийра Найтли и Крис Пайн съм си говорил доста по време на съвместната ни работа. Те са изключителни хора въпреки известността, парите и целия медиен живот, който имат.

Искат да си свършат работата, забавлявайки се. Както трябва да се живее”, сигурен е актьорът.

Ето че Алексиев-младши не пропуска да покаже таланта си и на родна земя.

"Откраднат живот" се реализира благодарение на Нова телевизия като медия, на киноцентъра "Ню Бояна филм" като среда и на Александровска болница като консултант.

В сериала участват още Йоана Буковска, изгряващата звезда Радина Думанян и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене