Ferrari Enzo събира прах 5 години на наказателен паркинг . (Снимки)

Моделът Enzo на Ferrari е един от най-редките и най-търсените суперавтомобили. Той е кръстен на легендарния основател на спортната марка автомобили, а от него са произведени само 400 коли.

Въпреки че автомобилът се продаваше за около 600 000 долара, когато излезе на пазара през 2002 г., в последните години стойността на модела скочи значително.

Миналата година последният произведен автомобил от модела Enzo, който бе собственост на папа Йоан Павел Втори, бе продаден на търг за 6 млн. долара, докато по-рано този месец катастрофирал и възстановен автомобил от модела бе купен за над 1.75 млн. долара.

По тази причина, появилите се през 2012 г. в интернет снимки на покрито с прах Ferrari Enzo, изоставено на наказателен полицейски паркинг в Дубай, бяха нещо необичайно. Още по-странното е, че и до момента все още никой не е потърсил това Ferrari

Колата е била прибрана от полицията, след като е била изоставена от английския си собственик на паркинг през 2011 г. Въпреки че властите в Дубай обикновено продават подобни автомобили на търг след известен период на задържане, този конкретен автомобил не се продава. Според публикацията в 7Days UAE от Интерпол смятат, че това Ferrari Enzo е откраднато или пък е купено с откраднати средства. В съдебната система на Дубай в момента няма правен правен спор за собствеността върху тази кола.

Въпреки че на появилите се първоначално снимки се вижда как автомобилът събира прах под жаркото слънце на пустинята, след това той е бил преместен на закрито, за да бъдат предотвратен по-нататъшни щети.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене